Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Ismét téma a Mayweather vs. Pacquiao visszavágó

2016. április 13. - C2C

A két gigász tavaly májusi csatája finoman szólva sem nőtt föl az elvárásokhoz, de Pacquiao múlt heti győzelme után újra szóba került az "Évszázad Meccsének" a visszavágója, holott mindkét ökölvívó elméletben már visszavonult.

Manny Pacquiao múlt hétvégén papíron utoljára lépett ringbe Timothy Bradley ellen és mostantól szeretne maximálisan a családjára, illetve politikai pályafutására fókuszálni. A mérkőzés előtt még kérdéses volt a filippínó sorsa, ugyanis ha veszített volna Bradley ellen, most nem lenne miről beszélni, győzelmével viszont sokan úgy vélik, Pacquiao még bőven van azon a szinten, hogy ne kelljen visszavonulnia.

Első soron Saul Alvarez és Terence Crawford tűntek a legesélyesebb befutónak, mint esetleges ellenfelek, de miután Pacquiao remek teljesítményt nyújtott Bradley ellen, sokan már egy Floyd Mayweather elleni visszavágóról kezdtek beszélni.

Pacquiao a találkozó után elmondta, hogy legszívesebb vissza is vonulna meg nem is, de jelen pillanatban nem tervez újra ringbe lépni. Persze ez a kijelentés ettől még hamar változhat. 

mayweather-vs-pacquiao-ss-03-1024.jpg

Max Kellerman a HBO szakkommentátora úgy véli, egy bunyós, akkor nem tér vissza a visszavonulásból ha már nincs rá sansza, hogy több tízmilliókat keressen. Egy Mayweather vs. Pacquiao visszavágó esetén ez az összeg ismét az egekbe ugorhat még akkor is, ha az első mérkőzésük összességében egy csalódás volt. 

Mayweather egyébként megszólalt a Pacquiao vs. Bradley meccs kapcsán és véleménye szerint a találkozót döntetlenre kellett volna kihozni, de a pontozóbírókat befolyásolta a rengeteg Pacquiao szurkoló, akik már akkor is hangos ovációban törtek ki, amikor a filippínó csak Bradley fedezékét püfölte.

A Showtime televíziós társaság fejese Stephen Espinoza, ugyanakkor elégedett volt Pacquiao hétvégi teljesítményével és úgy gondolja, ha a rajongókat is érdekli a visszavágó, akkor nincs veszve az ügy:

Egy visszavágó tényleg a közönségen, a rajongókon és a szakmán múlik. Beszéltem Floyddal és tudom, ha van kereslet egy ilyen kaliberű mérkőzésre, akkor erősen megfontolná a dolgot. De persze mindent csak a maga idejében. Ha az embereket érdekli a meccs, akkor annak hangot fognak adni, mi pedig elkezdünk dolgozni rajta. 

Espinoza úgy érzi, Mayweather a megfelelő ellenfél kedvéért újra felhúzhatná a kesztyűket. 

A megérzésem azt súgja, hogy Floyd vár valamire, ami felkeltheti az érdeklődését. Ha találna valakit, aki ellen meg akarják nézni az emberek vagy egy feltörekvő bunyóst, aki komoly kihívás elé állítaná, az biztos megadná a kellő motivációt, hogy újra edzésbe álljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr458602422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása