Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Nem bír lejönni a cuccról az ausztrál nagyfater?

2016. november 23. - C2C

Lucas Browne idén már egyszer megbukott tiltott szerrel, de most megint bajban van. Shannon Briggs pedig könnyen lehet, hogy új ellenfél után nézhet. 

lucas_browne.jpg

Ismét gyülekeznek a viharfelhők a kidobóból lett nehézsúlyú világbajnok Lucas Browne feje felett. A 37 éves ausztrál bunyós márciusban, Ruslan Chagaev kiütésével szerezte meg a WBA nehézsúlyú világbajnoki övét, ám a mérkőzés után a nem éppen legális clenbuterol nevű anyag nyomait mutatta ki a doppingvizsgálat, ami miatt Browne-t megfosztották a címétől, valamint hat hónap eltiltást is kapott. 

Az ausztrál görcsösen ragaszkodott ahhoz, hogy a tiltott szer önszántán kívül került a szervezetébe, méghozzá csecsenföldi tartózkodása alatt, még márciusban a Chagaev-meccs előtt. Browne, hogy bizonyítsa tisztaságát, csatlakozott a WBC Clean Boxing Programjához, melynek keretein belül elvállalta, hogy bárhol-bármikor ellenőrizhessék

Nem volt jó ötlet. Browne szervezetében ugyanis ismét tiltott szer nyomaira bukkantak, ami miatt veszélybe került az év végére tervezett Shannon Briggs elleni mérkőzése, melynek tétje a WBA 'reguláris' világbajnoki címe lett volna. Browne-nal elnéző volt a szervezet, ezért járt volna rögtön egy címmeccs az eltiltás után, de ha az ausztrál 'B' mintája is kimutatja a doppingszert, akkor valószínűleg végleg búcsút inthet annak, hogy világbajnoki övért bokszolhasson. 

Shannon Briggs ugyanakkor nem biztos, hogy ellenfél nélkül marad, mivel Eddie Hearn már beajánlotta újdonsült bunyósát, a kubai Luis Ortizt, aki néhány hete az év egyik legunalmasabb mérkőzésén győzött Malik Scott ellen, és már az ő tenyere is viszket egy világbajnoki címmérkőzésre. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr7611993772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása