Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Haye vs. Bellew: Második menet

2017. szeptember 29. - C2C

Ahogyan az várható volt, még az idén megrendezik a két angol nehézfiú visszavágóját. Az első meccs jó volt, okkal várhatjuk, hogy ez még jobb legyen. 

nintchdbpict000306609654.jpg

December 17-én a londoni O2 Arénában ismét összecsap egymással David Haye (23-3, 26KO) és Tony Bellew (29-2-1, 19KO). Először március elején találkoztak, miután végigbalhézták az összes sajtótájékoztatót és ott mondták el egymást mindenféle vesztes kutyának, ahol csak tehették. 

A mérkőzésen viszont a többség Haye győzelmére számított, már csak azért is, mivel ő bokszol régebb óta nehézsúlyban, míg Bellew kimondottan az ő kedvéért lépett föl cirkálóból. Vagyis mindenki azt várta, hogy Haye az első néhány menet valamelyikében kicsapja liverpooli ellenfelét, Ehhez képest Bellew átvészelte a meccs elejét, a hatodikban pedig egy kicsit az ő oldalára állt a szerencse. Haye ugyanis achilles-sérülést szenvedett, ami után lényegében egy lábbal bokszolt végig, és olyan volt a mozgása, mint aki tíz korsó Guinness után ténfereg haza. 

Mindent feltéve egy lapra, megpróbálta kiütni Bellewt, aki azért van annyira jó bunyós, hogy ezt szépen elkerülte, és okosan bunyózva fokozatosan lebontotta ellenfelét, hogy a tizenegyedik menetben be is fejezze a meccset. Egy leütést követően Haye edzője bedobta a törülközőt, igaz addigra már a pontozóknál is Bellew állt jobban. 

Azt viszont már akkor tudta mindenki, hogy a sérülés vastagon belenyúlt a meccsbe, úgyhogy lényegében már a találkozó másnapján megindultak a találgatások egy visszavágóval kapcsolatban. Haye felépült, és bizonyítaná, hogy jobb, mint Bellew, aki pedig azt bizonyítaná, hogy nem a sérülés miatt győzött. Vagyis mindenki akarta a meccset, főleg az angol drukkereket, akik már az első összecsapást is teletömött kocsmákban üvöltötték végig. És íme december 17-én újra megrendezik a brit házi háborút. 

A szájkarate pedig el is kezdődött, úgyhogy lesz mit hallgatni decemberig.

Ugyanazzal a mentalitással megyek majd a ringbe, mint az első meccsen - győzni bármi áron. Az én kezemet fogják a magasba emelni december 17-én, és végleg pontot teszek David Haye karrierjére. Még egy vereség, és lehull a függöny számára. 

- fogalmazott Bellew, utalva arra, hogy Haye egyszer már visszavonult, de visszatért, és szeretne nekifutni még egy világbajnoki címnek. 

Bellew valahogy megnyerte a lottót az első meccsünkön. Higgyenek nekem, másodjára nem lesz ekkora szerencséje. 

- vágott vissza Haye. 

Karácsony előtt tehát eldől, hogy Bellew végleg pontot tesz Haye karrierjére, vagy jövőre trilógiává bővül kettejük párharca.

 (Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4612912069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása