Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

London polgármesetere szerint itt az ideje az angol bokszrangadónak

2016. október 12. - C2C

A Wembleybe vinné Amir Khan és Kell Brook csatáját, igaz nem lesz egyszerű összehozni a két riválist.

brook-khan-british-boxing_3193298.jpg

A pakisztáni származású, de már Boltonban született Amir Khan (31-4, 19KO) és a sheffieldi Kell Brook (36-1, 25KO) összecsapása már évek óta téma a bokszberkekben, és a két bunyós maguk is szeretik hangoztatni, hogy milyen szívesen vernék agyon a másikat, ennek ellenére eddig még nem sikerült összehozni a szigetországban hatalmas érdeklődéssel várt találkozót. 

Ennek az is lehet az oka, hogy idén mindketten igen komoly fába vágták a fejszéküket, és legutóbbi meccsükön két súlycsoportot is ugrottak felfelé, hogy megpróbáljanak történelmet írni. Ami viszont elmaradt, hiszen Khan Saul Alvareztől szenvedett "az év kiütése" díjra is esélyes vereséget májusban, míg Brook a kazah Gennady Golovkin menetelését próbálta megállítani, de öt menetnél tovább nem bírta a kiképzést

Bátorságból és becsvágyból ugyanakkor mindketten jelesre vizsgáztak, igaz a kalandot egyikőjük sem úszta meg sérülés nélkül, ezért az idei esztendőre már kidőltek, és csak 2017-ben léphetnek ismételten szorítóba. Khannak a kézfejét kellett operálni, míg Brooknak a szemüreg csontja tört el, ami szintén műtétre szorult. 

Operation 1 went well. Operation 2 went better. I suffered with pain in my right hand for 10 years. I waited and fought through it, as technology got better I decided to get it fixed. There's 2 pictures of operation 1 and 2. The 1st operation I had on the right side of my hand, above my little finger didn't fully recover, therefore I went into to theatre for a 2nd operation and took off more bone from my hips and fixed the problem with adding an extra screw. Already my hand feels amazing. I want to hit the punch bag but doctor has advised me to hold tight and wait for another 4 weeks. I'm itching to punch and use my new hand with 100% power. My hands are my tools for boxing. I want to be back in the ring 1st quarter of next year 2017. Let's pray it's 100%

Amir Khan (@amirkingkhan) által közzétett fénykép,

A vereségek ellenére a két bunyós csatája igazi csemege lenne az angol szurkolóknak, akik amúgy sem panaszkodhatnak, hiszen két éve Carl Froch és George Groves visszavágója miatt telt meg a Wembley, az olimpiai bajnok Anthony Joshua nehézsúlyú világbajnoki címig való menetelésének minden államosát teltházas gálákon követték, legutóbb pedig a már említett Golovkin vs. Brook csata miatt összpontosult mindenki tekintete Londonra. 

Ezt látva a város polgármestere, Sadiq Khan (nem rokon) is elérkezettnek látja az időt, hogy a két nagyszájú bunyós végre a ringben rendezzék le hosszú évek óta húzódó nézeteltéréseiket. Ami elsősorban még egy régi kesztyűzésre vezethető vissza, amiről Khan azt állította, hogy felmosta a padlót Brookkal, aki természetesen nem így emlékszik az ominózus edzésre. 

A legnagyobb sport- és kulturális eseményeket szeretném tető alá hozni Londonban, mert nem csak világklasszis helyszíneink vannak, ahol a legnagyobb bokszmeccseket is megrendezhetjük, hanem a világ legjobb szurkolói is nálunk vannak. London városa nyitott a legnagyobb tehetségekre, ezért is szeretnénk egy ilyen kaliberű rangadót a fővárosba vinni, és mi más lehetne a legtökéletesebb hely Amir Khan és Kell Brook rivalizálásának, mint a Wembley?

-mondta a polgármester.

dlookyc8ukm-fb9h4xmdoxojbzmtt2bj_2.jpg

A találkozó persze nem fog csak azért összejönni, mert a polgármester úr is úgy akarja, mivel Khan biztos elvárja, hogy rendesen tömjék ki a zsebét, ráadásul még ő a WBC váltósúlyú bajnok Danny Garcia kötelező kihívója is, aki iránt szintén személyes érzelmek kötik, ugyanis korábban Garcia ütötte őt le a kisváltósúlyú trónról. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4011799791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spontán Bloggerr 2016.10.13. 19:19:41

Nézzétek mit találtam. 84 éves nénihez törtek be a migránsok, de erre a fogadtatásra nem számítottak Link: spontanblog.blog.hu/2016/10/13/84_eves_nenihez_tortek_be_a_migransok_de_erre_a_fogadtatasra_nem_szamitottak

C2C 2016.10.13. 21:00:42

@Spontán Bloggerr: Köszönjük a releváns hozzászólást.

Spontán Bloggerr 2016.10.13. 23:19:02

Akkor legyen releváns is: Szerintem Kell Brook nyerne kiütéssel a mostani formájuk alapján.
süti beállítások módosítása