Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Tyson Fury önként megvált címeitől

2016. október 13. - C2C

Mától nem világbajnok a 28 éves brit bunyós, aki elsősorban arra összpontosít, hogy felülkerekedjen a problémáin.

tyson-fury-poses-with-all-his-belts-552674.jpg

Úgy tűnik lezárult az állandó kérdőjelekkel teli időszak a WBA/WBO/IBO nehézsúlyú világbajnok, Tyson Fury körül. A brit bunyós az elmúlt hetekben folyamatosan ment lefelé a lejtőn, és az egyetlen nyitott kérdés még az volt, hogy Fury meddig tartogathatja világbajnoki címeit anélkül, hogy belátható időn belül ringbe lépne. 

A WBA és a WBO szervezetek ultimátumot adtak a bajnoknak, hogy orvosi papírral is támassza alá, miért nem képes ringbe lépni, Fury azonban saját maga tett pontot a történet végére, és önként feladta bajnoki öveit, ő pedig innentől kezdve minden energiájával a saját felépülésére koncentrálhat.

Úgy érzem ez az egyetlen korrekt és helyes út, ami a legjobb lesz az ökölvívásnak. Ezzel a bajnoki címek aktívak maradhatnak, így a többi kihívó megküzdhet a felszabadult övekért, melyeket büszkén nyertem és hordtam, amikor legyőztem a hosszú évekig uralkodó bajnokot, Wladimir Klitschkót. A ringben nyertem a címeket, és úgy gondolom ott is kell elveszíteni, de jelenleg képtelen vagyok megvédeni őket, ezért is hoztam meg ezt a nehéz döntést, hogy önként megválok ezektől a kincsektől. A legjobbakat kívánom a következő kihívóknak, akik majd a címekért küzdhetnek, én pedig mostantól egy másik nehéz feladatra összpontosítok, amin tudom, hogy a Klitschko meccshez hasonlóan felül fogok kerekedni. 

A WBO övéért Joseph Parker és Andy Ruiz Jr. küzdhetnek decemberben, a WBA címéért pedig Anthony Joshua és Wladimir Klitschko mehetnek majd, amennyiben sikerül tető alá hozni azt az összecsapást

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr9911802455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max Cuda 2016.10.15. 02:54:42

Hatalmas forma és óriási bunyós, rohadt nagy kár érte hogy lemondott az öveiről!
süti beállítások módosítása