Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Megint pedzegeti a visszatérést Mayweather?

2016. november 09. - C2C

Amivel, persze rögtön egy Manny Pacquiao elleni visszavágó járhatna, amire a filippínó promótere jó esélyt lát. 

floyd-mayweather-jr-reacts-in-the-12th-round-during-the-welterweight-unification-championship-bout-on-may-2-2015-at-mgm-grand-garden-arena-in-las-vegas-nevada.jpg

Apa, kezdődik! 

Azzal, hogy a múlt héten Manny Pacquiao visszatért a kötelek közé, és rögtön a WBO váltósúlyú világbajnoki címével távozott onnan, ősi nemezise, Floyd Mayweather pedig a helyszínen tekintette meg az összecsapást, rögtön szárnyra kapták a pletykák és a különböző találgatások, hogy akkor 2017-ben jöhet az "Évszázad mérkőzésének" a visszavágója. Ami, ugyan minden volt, csak az évszázad meccse nem, sőt, az év meccsétől is nagyon messze volt, és sokan már nem is kíváncsiak egy visszavágóra sem, de ettől függetlenül minden bizonnyal garantált anyagi siker lenne, még úgy is, hogy nem döntené meg az első mérkőzés rekordjait. 

Pacquiao visszatérésével - és persze győzelmével - az egyik akadály elhárult a mérkőzés elől, persze ez nem meglepő, mivel filippínó az, aki jobban akarja a revansot. Az első meccsen nem csak a teljesítményével, de az utána levő magyarázkodással sem szerzett sok jó pontot a rajongók szemében. 

Oké, ott minden bizonnyal sérült vállal bokszolt, de ettől függetlenül nem viselte férfiasan a vereséget, és a visszatérése mögött is könnyen elképzelhető, hogy végső soron egy Mayweather elleni visszavágó lehet a végcél. Becsületből és anyagi okokból egyaránt. 

Ezzel szemben Mayweather eddig nem kacérkodott komolyabban a visszatérés gondolatával, néhány nyilatkozatot leszámítva, amiket simán lehet, hogy csak azért mondott, hogy a figyelem középpontjában maradjon. A múlt héten ismét hasonló választ adott egy visszatérésével kapcsolatos kérdésre, és továbbra sem zárja ki a lehetőségét, amennyiben persze érez rá késztetést, vagy a ring hiányát. 

Apám megkérdezte, mikor térek vissza? Szóval tudják, hogy nyitva áll-e még az ajtó? Egyértelműen! (...) Úgy érzem, kell még egy kis idő, mert jelenleg nem hiányzik. Nem is tudom. Minden nap más érzéseim vannak a visszatéréssel kapcsolatban. De, ahogy mindig is mondtam, ha egyszer meg kell történnie, akkor meg is fog történni. 

Mayweather tehát maradt rejtélyes, ellenben Manny Pacquiao promóterével, Bob Arummal, aki kimondottan bizakodó, és jó esélyt lát a visszavágóra, amit arra is alapoz, hogy valamivel már jobb a viszony a két tábor között. És különben is, ha egyszer már sikerült megegyezni, akkor másodjára, mi lehetne a probléma?

Ahogy mindenki más, én is úgy vélem, lesz visszavágó. Floyd eljött megnézni Pacquiaót. Úgy 75%-ot adnék rá. Hogy biztos vagyok-e benne? Nem. Hogy tudom-e, Floyd akarja a meccset? Nem tudom. Annyit tudok, amennyit jelenleg mindenki más is.

Vagyis Arum semmivel nem tud többet senkinél, de vannak még, akik szintén elhiszik, hogy összejön a visszavágó, és néhány fogadóoldal már az esélyekkel is előállt. Talán, nem meglepő módon, Mayweather a favorit, aki amennyiben visszatérne, ötvenedik győzelméért léphetne a szorítóba. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr3711945341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KOPÓ 2016.11.10. 16:40:35

Sok aljas hamis tényeket írogattok s ti kik is vagytok ?mennyiért hazudtok
a fletó családja hazudtunk reggel délben este ócska tróger a piaci munkában ti soha nem vettetek részt ha ti ballosok vagytok, akkor a bona az amerikai
süti beállítások módosítása