Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Győzelemmel vonulhat vissza Manny Pacquiao

2016. április 10. - C2C

A filippínó kétszer is padlóztatta Bradleyt, de végül nem sikerült idő előtti győzelemmel búcsúznia. Már ha tényleg utoljára láttuk őt a ringben?

Manny Pacquiao (58-6-2-(38KO)) helyi idő szerint tegnap este Las Vegasban, az MGM Grand hotelben legyőzte ellenfelét Timothy Bradleyt (33-2-1-(13KO)), ezzel pontot tett kettejük, két meccs után döntetlenre álló párharcára. 

10295145_g.jpg

Az összecsapás lassan, taktikusan indult, jól látszott, hogy a két ökölvívó már jól ismeri egymást és néhány puhatolózó menet után az ötödik menetben került sor az első látványosabb ütésváltásra. A hatodik felvonásban, aztán Pacquiaónak - az első két meccsüket is beleértve - harminc menet után, először sikerült padlóra küldenie Bradleyt, igaz az amerikai egyáltalán nem volt megfogva a leütés után. Mi több, a nyolcadik etapban már Bradley lépett rá a gázpedálra és látványosan megsorozta Pac-Mant a köteleknél, de ezek inkább csak látványosak voltak, tiszta találat nem nagyon volt köztük. A kilencedikben villant Pacquiao balhorga és Bradley ismét a padlón találta magát. A hajrára még maradt néhány látványos ütésváltás, de Pacquiao már nem engedte ki a győzelmet a kezei közül és végül mindhárom pontozó 166-110 arányban ítélte neki a győzelmet.

Ezzel kettejük trilógiáját is sikerült eldöntenie a filippínónak, akinek papíron ez volt az utolsó profi mérkőzése, bár a találkozó után nyitva hagyta a kaput a visszatérésre:

Most az a döntésem, hogy visszavonulok, de ha azt kérditek visszatérek-e még, nem tudom. Meglátjuk, hogyan fogom érezni magam. Lehet élvezni fogom a visszavonult életet, de lehet hiányozni fog a bunyó. 

Pacquiao edzője, Freddie Roach elégedett volt tanítványával és reméli, hogy nem ez volt az utolsó közös munkájuk. A tréner természetesen szeretne egy visszavágót a tavaly májusi Floyd Mayweather elleni vereségért, de véleménye szerint a jövő hónapban Amir Khan ellen ringbe lépő Canelo Alvarezt is le tudná győzni a filippínó. 

A főmérkőzés előtt Arthur Abraham (44-5-(29KO)), WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét tette kockára a veretlen mexikói Gilberto Ramirez (34-0-(24KO)) ellen. A fiatal Ramirez minden téren jobbnak bizonyult ellenfelénél és nagyon simán, menetet sem veszítve sikerült detronizálnia az örmény-német ökölvívót.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr818583838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása