Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Szépen csilingelt a pénztárgép Las Vegasban, de a legjobban ismét a főszereplők jártak

2017. szeptember 28. - C2C

Floyd Mayweather és Conor McGregor összecsapása nem döntött rekordot, Canelo és Golovkin meccse pedig szép számokat hozott, de igazán még mindig nem az ő nevüktől nyílik a pénzcsap. 

mayweathermcgregor-cropped_1aikfw2fbtlc719wso33ktbnti.jpg

Egy város. Egy csarnok. Bokszünnep. Dollárhegyek. 

Nagyjából így lehetne jellemezni az augusztus végét és a szeptember elejét Las Vegasban, azon belül is a T-Mobile Arénában. Na jó, augusztus 26-án nem annyira volt bokszünnep, de a felspannolt, tűzben égő rajongók, akik elhitték, hogy a Floyd Mayweather vs. Conor McGregor összecsapásnak van sportértéke, azok jól szórakoztak. És ez a cirkusz végül hatalmas üzlet lett. 

A tévés előfizetések (Pay Per View) eszméletlen magasra törtek, és végül csak a Mayweather-Pacquiao összecsapást nézték többen a képernyők előtt az Egyesült Államokban. A bokszmeccsnek kevésbé nevezhető showra ugyanis 4.4 millióan fizettek elő, ami csak 200 ezer előfizetővel kevesebb, mint a May-Pac meccs (4.6). 

Ami a jegyeladásokból befolyt összeget illeti, 55.4 millió dollárt hozott a cirkusz, ami szintén csak a második helyre elég, mivel a Pacquiao-meccs jó 16 millióval nyereségesebb volt (72.2). 

Szeptember 16-án már inkább azok jártak jól, akik a műsorra a ringen belül, és nem azon kívül voltak kíváncsiak. Canelo Álvarez és Gennady Golovkin összecsapása, bár nem hozott olyat látványos csatát, mint vártuk, de összességében egy remek, színvonalas mérkőzés volt. 

848157438_0.jpg

Ezt a rajongók is sejtették, mivel 1.3 millióan fizettek rá elő, ami nyilvánvalóan sehol nincs Mayweatherékhez képest, de így se csúnya szám. Főleg azok után, hogy a Canelo-Cotto meccsre 900 ezren, a Canelo-Chavez Jr.-ra pedig egymillióan fizettek elő. Ettől függetlenül az elvárások kicsit magasabbak voltak, de érthetően rendesen betett ennek a meccsnek, hogy Mayweatherék három héttel korábban vették be Vegast. Az átlag rajongónak pedig egyszer ki kellett fizetnie száz dollárt augusztusban egy HD-közvetítésért, és lehet, hogy nem akart alig néhány hétre rá kifizetni még hetvenet. 

Ez a szám tehát nem volt elég, hogy felférjen a PPV-dobogóra, mivel ott Mayweather és Canelo meccse is előrébb van 2.2 millióval, a dobogó harmadik fokán pedig a Mayweather-De La Hoya áll 2.4-gyel. Lehet szeretni vagy utálni, de mindenki Mayweatherre kíváncsi. 

De visszatérve Álvarezékhez, a jegyeladásokat tekintve már beférnek a top3-ba (persze ebben segít az infláció is), mivel a kasszáknál összesen 20 millió dollárt hagytak a nézők, és ennél már csak Mayweather McGregor és Pacquiao elleni meccsei hoztak több pénzt. Csak érdekességképp, ha már ennyire belefolytam az anyagiakban, akkor a Mayweather-Canelo 20, a Mayweather- De La Hoya pedig 19 millió dollárt termelt a kapuknál.

De, persze fölösleges itt számolgatni, mivel a legjobban úgyis a főszereplők jártak. Azon belül is, ki más, mint Mayweather, aki potom 300 milliót tolhatott haza a talicskán, viszont McGregor sem fog éhen dögleni a maga százasával. A különbség természetesen itt is meglátszik, a másik nagy érdeklődéssel várt meccshez képest, mivel ott Canelo nagyjából 35, Golovkin pedig 25 milliót rakhatott zsebre. Na, nem mintha az olyan karcsú lenne. 

Szóval megnyugodhatunk, van még pénz a profi bunyóban. Nem is kevés. 

(Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6212909794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása