Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Nem bokszol a kubai King Kong az orosz óriással

2016. augusztus 04. - C2C

Luis Ortiz és Alexander Ustinov csatája már be volt jelentve szeptemberre, de a kubai lemondta a meccset az orosz fél pedig természetesen perelne. 

Szeptember 17-én, Texasban, a Saul Alvarez vs Liam Smith gála programjában kapott volna helyet a WBA 'interim' - azaz ideiglenes világbajnoka - Luis Ortiz és a kétméteres Alexander Ustinov csatája. A győztes legközelebb a novemberi Tyson Fury vs. Wladimir Klitschko visszavágó győztese ellen bokszolhatna, ugyanis a szervezet meg akar szabadulni a sok fölösleges címtől és csak egy embert akarnak, hogy világbajnoknak mondhassa magát. 

A szervezet 'szuper' bajnoka jelenleg Fury, a 'rendes' bajnoki poszt éppen betöltetlen (miután Browne megbukott a doppingteszten, Chagaev visszavonult, a szervezet pedig még nem hozott döntést az ügyben), az 'interim' bajnok pedig Ortiz. 

maxresdefault_5.jpg

Mindenesetre most úgy néz ki, hogy Ortiz és Ustinov nem fognak egymás ellen bokszolni, ugyanis Ustinov főnöke, Vladimir Hrunyov szerint a kubai annak ellenére, hogy már aláírta szerződést most felrúgta a megállapodást és nem akar bokszolni. A háttérben állítólag az állhat, hogy Ortiz szakítani akar a Golden Boyyal és új promóciós cég irányába venné az irányt. Al Haymon? Richard Schaefer új Ringstar Promotions nevű vállalata (ami, amúgy most kinézte Mikey Garciát is)? Na mindegy.

Lényeg a lényeg az oroszok perelnének, mert már elkezdték az edzőtábort, meg elutaztak Las Vegasba, szóval még itt is kinéz egy fasza jogi herce-hurca. 

Ustinov idén még nem is bokszolt, Ortiz legutóbb Tony Thompsont állította meg és mindkettejüknek az lenne a legfontosabb, hogy aktívak maradjanak. Ustinov esetében még lehet, hogy egy beugró ellenfél ellen ringbe lép a texasi gálán, de ha Ortiz tényleg komolyan gondolja a promóciós váltást, akkor az nem feltétlen lesz egy rövid folyamat. Mikey Garciánál is csak két és fél évig tartott...

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr168932802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása