Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Carl Frampton: Észak-Írország új hőse

2016. július 31. - C2C

A belfasti bunyós nem kis meglepetésre győzte le Leo Santa Cruzt és ezzel az első északír bokszoló lett, aki két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. Győzelemmel tért vissza Mikey Garcia.

frampton-carl-frampton-boxing_3755081.jpg

Leo Santa Cruz (32-1-1, 18KO) és Carl Frampton (23-0, 14KO) közel 9 ezer néző előtt nézett egymással farkasszemet a brooklyni Barclays Centerben és a fantasztikus hangulatot remek bunyóval hálálták meg a srácok. Előzetesen is egy látványos mérkőzésre lehetett számítani, melyre mindkét ökölvívó veretlenül, kitűnő ajánlólevéllel érkezett. Frampton legutóbb nemcsak, hogy győzött Scott Quigg ellen, de csúnyán el is törte ellenfele állkapcsát, Santa Cruz pedig Abner Marest verte a tavalyi év egyik legjobb mérkőzésén, melyen újfent bizonyította, hogy nem esik nehezére több, mint ezer ütést indítania egy meccsen.

Az összecsapás tétje Santa Cruz WBA pehelysúlyú címe volt és a kihívó Framptonnak ez volt az első mérkőzése új súlycsoportjában, hiszen eddig kispehelysúlyban bokszolt és szerzett világbajnoki címet. 

Santa Cruz a vártnál jóval lassabb tempóban kezdett és a találkozó első meneteiben a belfasti bunyós akarata érvényesült, aki ráérzett az ütőtávra és ezzel sikeresen hatástalanítani tudta a bajnok támadásait, amikor pedig ő maga lendült akcióba, rendre elcsípte Santa Cruzt, akinek láthatóan nem ízlett Frampton stílusa. 

Az összecsapás előrehaladtával Santa Cruz följebb tekerte a volument és átvette az irányítást a meccs végére fáradni látszó Framptontól és egy kimondottan élvezetes, színvonalas csatát láthatott a közönség, melyen mindkét öklözőnek megvoltak a maga momentumai. 

carl-frampton-vs-leo-santa-cruz1.jpg

A végig kiélezett és szoros küzdelem végül a pontozóbírókig ment, akik megosztott döntéssel (114-114, 116-112, 117-111) a kihívó Framptont látták jobbnak, aki ezzel begyűjtött egy nagyon értékes skalpot, valamint a WBA pehelysúlyú övét is. A belfasti bunyós ezzel az első északír bokszoló lett, aki két súlycsoportban is világbajnoki címet tudott nyerni, így hazája rendkívül büszke nyarat tudhat magáénak, hiszen már a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe bejutni is parádé volt, most pedig Carl Frampton írta be magát a történelemkönyvekbe. 

 Santa Cruz pedig profi karrierje első vereségét volt kénytelen elkönyvelni, igaz lesznek azért, akik vitatni fogják a pontozóbírók döntését, hiszen a 117-111 valóban kissé meredeknek tűnik. 

A főmérkőzés előtt, majdnem három éves kihagyást követően tért vissza a ringbe az egyik legígéretesebb bunyós Mikey Garcia (35-0, 29KO). A kisváltósúlyú találkozón Elio Rojas (24-3, 14KO) volt Garcia ellenfele és a veretlen bunyósnak nem okozott különösebb gondot a hosszabb kihagyás, olyannyira nem, hogy a harmadik menetben kétszer, az ötödikben pedig ismét kétszer padlóztatta ellenfelét, aki az utolsó leütésnél már jelezte, hogy nem kívánja tovább folytatni a küzdelmet. 

Garcia ezzel sikeresen visszatért a mixbe és várhatja a komolyabb összecsapásokat és legközelebb már egy világbajnoki cím lehet a következő, amit célba vehet. 

garcia_rojas_news_0.jpg

Tíz menetes, pontozásos győzelmet aratott Paulie Malignaggi (36-7, 7KO), aki korábbi amatőr csapattársát, Gabriel Bracerót (24-3, 5KO) múlta felül egyhangú pontozással. A 35 éves Malignaggi nem fogalmazott a meccs előtt egyértelműen, hogy ez lesz e az utolsó összecsapása, de ezzel a győzelem még vélhetően nem fogja szögre akasztani a kesztyűit a "Magic Man". 

letoltes_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr368925652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása