Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

A virtuóz és a Fejszés Ember Las Vegas színpadán

2016. november 26. - C2C

Vasyl Lomachenko és Nicholas Walters nagypehelysúlyú címmeccsére fókuszál hétvégén a bokszvilág, melyen ismét a technika és az ütőerő csatája kerül terítékre. 

lomachenko-walters_2.jpg

Egy héttel ezelőtt hasonló volt a recept, mint most hétvégén. A rendkívül technikás bunyós találkozott a rendkívül nagyot ütővel. Andre Ward és Sergey Kovalev összecsapása azóta is sok vitát szül, mivel a meccsen az amerikait hozták ki győztesnek, ám sokak szerint az orosz kezét kellett volna a magasba emelni. 

Most szombaton szintén a technika és az ütőerő találkozik egymással, méghozzá ezúttal is Las Vegasban, ám nem a T-Mobile Arénában, mint Ward és Kovalev, hanem a Cosmopolitan szállodában. Technikai oldalon a főszereplő az ukrán Vasyl Lomachenko (6-1, 4KO) lesz, aki már-már művészi szinten mozog a szorítóban, és a jelenlegi mezőny egyik legképzettebb bokszolója. Közel négyszáz amatőr meccset nyert meg, egyetlen egy vereséggel. A profik táborában ugyan nem veretlen, mivel második meccsén pontozással legyőzte őt a rutinos róka Orlando Salindo, aki minden fortélyt és apró trükköt bevetett, hogy megnehezítse az ukrán életét a kötélnégyszögben. Lomachenko azóta sorra halmozta a győzelmeket, nemrég pedig immáron második súlycsoportjában, nagypehelysúlyban is világbajnoki címet szerzett. 

A kihívó, a jamaicai Nicholas Walters (26-0-1, 21KO), aki nem egyszer keltette azt a látszatot, hogy téglákat rejtett a kesztyűibe. Több látványos és fájdalmas kiütéssel a háta mögött érkezik Vegasba, valamint makulátlan mérleggel, ugyanis a profik táborában még senki nem tudott elbánni a Fejszés Ember becenévre hallgató jamaicaival, holott ezzel Nonito Donaire vagy Vic Darchinyan is próbálkozott. Mindketten a padlón végezték. 

Igaz, Walters nem karrierje legjobb produkciójával hangolt eddigi legkomolyabb ellenfelére, mivel utolsó meccsén csak döntetlent bokszolt Jason Sosával, bár az általános közvélemény szerint Walters gyengébb produkciója ellenére is eleget tett a győzelemért. Lomachenko pedig pont előző mérkőzésén gyűjtötte be a WBO nagypehelysúlyú övét, miután felmosta a padlót Rocky Martienzzel. 

A jamaicai pehelysúly után nagypehelyben is felülne a trónra, amellett, hogy tovább őrizné veretlenségét, míg Lomachenko tovább bizonyítaná, amit sokan gondolnak, miszerint ő napjaink egyik legkiemelkedőbb öklözője. Az ukránnak még egy halovány esélye arra is van, hogy a jövőben Manny Pacquiaóval is megütközzön, bár ezt a párosítást a súlykülönbség miatt nem lesz egyszerű összehozni. 

Az viszont biztosan kiderül szombat este a Cosmopolitanben, hogy ez esetben ki kerekedik felül a technika és az erő csatájában, és reméljük ezúttal nem a pontozók munkája miatt lesz emlékezetes a mérkőzés, hanem a fellépők egyértelműen eldöntik, melyikőjük a jobb. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr7611998602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása