Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Sima győzelemmel tért vissza Sergey Kovalev

2017. november 27. - C2C

Két menetben háromszor is padlóztatta bántóan gyenge ellenfelét az orosz, aki újra világbajnok lett és komolyabb meccsekre feni a fogát.

skysports-sergey-kovalev-kovalev-krusher_4166576.jpg

A hétvége legnagyobb kérdése az volt, hogy Sergey Kovalevnek sikerül-e talpra állnia az Andre Ward elleni vereségeiből? Az orosz edzőt váltott, és kapott egy közepesnél egy fokkal jobbnak mondható ellenfelet Vyacheslay Shabranskyy személyében, valamint egy lehetőséget, hogy újra világbajnoki címet szerezhessen.

A kérdést aztán hamar megválaszolta Kovalev, ugyanis már az első menetben kétszer is padlóra küldte ukrán ellenfelét, aki az első felvonás végén olyan állapotban volt, mint a mosott szar. Sok jóval érthetően nem kecsegtetett számára a második felvonás sem, Kovalev folytatta az agresszív támadást, jobb keze rendre célba ért, ezek az ütések pedig érezhetően nagyon nem estek jól Shabranskyynak. Kovalev aztán ismét padlóztatta ellenfelét - akinek a nevét kimondani komolyabb feladatot okoz, mint ő maga a ringben -, a leütést követően pedig egy újabb Kovalev-roham után a bíró leléptette a szorítóban már csak kötéltől-kötélig ténfergő ukránt.

Kovalev ezzel látványos győzelmet aratott és jelezte, hogy nem kell még őt leírni. Illetve, ahogy már említettem megszerezte a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét is. Nyilvánvalóan ebből a meccsből sok következtetést nem lehet levonni, mert ugyan látszott, hogy Kovalev remek formában van, de Shabranskyy végül minden volt, csak komoly ellenfél nem.

Kovalev a meccs után jelezte, hogy készen áll a súlycsoport többi nagyágyújával is megmérkőzni, legyen az Adonis Stevenson, Artur Beterbiev vagy Sullivan Barrera.

Ha már Barreránál tartunk: ő is bokszolt a gálán, és sima pontozásos győzelmet aratott Felix Valera ellen.

Sőt, ringbe lépett a kubaiak már-már teljesen elfeledett örök ígérete, Yuriorkis Gamboa is, és tíz menetben, meglehetősen vitatott többségi pontozással győzött Jason Sosa ellen.

(Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6013397707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása