Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Golovkin elverte edzésen a félnehézsúly rémét?

2016. szeptember 27. - C2C

Sergey Kovalev nem így emlékszik rá, de azért sántít a sztori. 

duva-kovalev-golovkin.jpg

Néhány évvel ezelőtt Abel Sanchez volt olyan szerencsés, hogy a szakma két legnagyobb ütőjének számító ökölvívója is az ő irányítása alatt készült. A jelenlegi WBA/IBF/WBC/ középsúlyú bajnok Gennady Golovkin és a WBA/IBF/WBO félnehézsúlyú bajnok Sergey Kovalev egy ideig ugyanazzal a trénerrel dolgoztak, egészen addig, amíg Sanchez azt nem mondta, hogy attól fogva minden idejét az akkor már világbajnok Golovkinra kívánja fordítani. 

Kovalev továbbállt, jelenleg John David Jacksonnal készül és novemberben már Las Vegasban bokszolhat az ősz legjobban várt mérkőzésén. Néhány hete viszont egy érdekes történet látott napvilág még abból az időből, amikor a két nagyütő együtt készültek, és erre a történetre az orosz csak most reagált. 

Golovkin és Kovalev jó barátságot ápolnak, és néhány éve többször is segítették egymás felkészülését, ezért természetesen kesztyűztek is egymással. És, hogy az egyik ilyen alkalommal mi történt, arra senki sem ugyanúgy emlékszik pedig az egésznek nincs sok jelentősége, de hát ugye a média szeret az ilyeneken csámcsogni. 

Kovalevnek a legutóbbi sajtótájékoztatóján tették fel a kérdést, hogy akkor mi is törtnét pontosan, mire az orosz gyorsan védekező módba kapcsolt. 

- Személyesen látott ilyen felvételt?
- Nem.
- Akkor meg nem kell minden szemetet elhinni. Nem akarok ujjal mutogatni, hogy kitől származik ez a mocskolódás, de valakinek az edzőjétől, aki elég csalódott volt, amikor otthagytam őt. 

Kathy Duva, a bunyós promótere már próbálta egy kicsit magyarázni a helyzetet:

Abban az időszakban, amikor ez vagy megtörtént, vagy nem, Sergey még nyolc meneteket bokszolt, Golovkin pedig már világbajnok volt. A kesztyűzős történeteknek az edzőtermen belül kéne maradniuk. 

Korábban azonban Kovalev trénere, John David Jackson már gyakorlatilag beismerte, hogy Golovkin egy testütéssel elkapta tanítványát, aki viszont úgy mesélt jelenlegi trénerének az esetről, hogy az volt az első napja az edzőteremben egy kisebb pihenő után, a kazah pedig gőzerővel készült a következő meccsére, vagyis a két bunyós közel sem volt ugyanolyan állapotban azon a tréningen. 

Bármi is volt, nem számít, hiszen már mindketten befutottak, ráadásul súlycsoportjuk rettegett harcosai, éppen ezért ez a néhány évvel ezelőtti edzés legfeljebb akkor fog újra előkerülni, ha a két bunyós egy nap majd újra megosztják egymással a ringet. Az a meccs pedig jóval nagyobb figyelmet kapna, mint egy régi edzés, és vélhetően Kovalev sem a nyaralásról visszatérő formáját hozná. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr3911746933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása