Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Az HBO eleget fejte Manny Pacquiaót

2016. augusztus 20. - C2C

Úgy látszik ott se csak vakok dolgoznak, és rájöttek, hogy Jessie Vargas senkit nem fog érdekelni, így inkább a félnehézsúlyú rangadót választották. Pacquiao promótere kiakadt, és elküldte az HBO-t melegebb éghajlatra. 

mannypacquiao-cropped_1mrmwsr3mjeru1xjm6yikzlrac.jpg

Nem kell az HBO-nak Manny Pacquiao november 5-i visszatérése és közölték a bokszoló pályáját igazgató Top Rankkel, hogy nem fogják közvetíteni a filippínó meccsét Jessie Vargas ellen. Helyette a Sergey Kovalev vs. Andre Ward félnehézsúlyú mérkőzését akarják műsorra tűzni november 19-én. A HBO úgy belement volna a buliba, ha Pacman október végén bokszolna, de a filippínónak politikai elfoglaltságai miatt nagyon szoros a határideje, ezért csak a novemberi időpontban tudja vállalni a találkozót. 

Két hét alatt két Pay Per View gála viszont nem fér bele az HBO-nak, sem pedig a rajongóknak, hiszen nem fognak rövid időn belül kétszer is komoly pénzeket kifizetni ökölvívó mérkőzésért. Az HBO-nál úgy gondolták, hogy akkor megköszönik Pacquiaónak az eddigi közös munkát, de ebből a meccsből nem kérnek. Ez a Top Rank fejesének, Bob Arumnak annyira nem tetszett:

A tény, hogy passzolták a meccset, azt jelenti, hogy a szerződésünknek vége, ez számomra tiszta sor. Nem válogathatnak, hogy melyik meccset akarják közvetíteni és melyiket nem. 

Az HBO-nál úgy érzik, a szerződésük Pacquióval még nem ért véget azzal, hogy most ezt az összecsapást passzolták, de Arum érezhetően megsértődött, és más csatornához akarja vinni a meccset. 

Valakinek emlékeztetnie kéne az HBO-t, hogy mennyi filippínó-amerikai iratkozott fel a csatornájukra, - akik ennek a döntésnek nem fognak örülni. 

Arum most háborog, mint a tenger, hogy az HBO tíz éven keresztül fejte Pacquiaót, aki meccsről-meccsre szállította a milliókat, és nyilván rosszul esik neki, hogy a csatorna más meccset választott, de lehet ha nem azt a Jessie Vargast választja, aki a kóbor kutyát nem érdekel, akkor most nem lenne miről beszélni.

Persze meg lehet érteni Arum döntését is, mivel ezt a meccset Pacquiao látványosan megnyerheti, akár még egy szép kiütéssel is, ami miatt a következő összecsapására már nagyobb lehet az érdeklődés. 

pacquiaomarqueziii_hogan_8.jpg

A Pacquiao vs. Vargas meccs, így könnyen lehet, hogy a Showtime csatornán fog landolni, ahol Pacquiao utoljára 2011-ben bokszolt, még Shane Mosley ellen. Azóta Mayweather otthona volt a Showtime, de ha Pacquiao most ott bokszolna, akkor egy esetleges Mayweather vs. Pacquiao visszavágó esetén már nem kellene az HBO-val osztozni a nyereségen. 

Mindenesetre az HBO döntése teljesen érthető, hiszen amíg a Showtimenál a fejes Stephen Espinoza csak bólogatott Mayweather minden ellenfélválasztására, addig ők merték azt mondani, hogy a Pacquiao vs. Vargas meccs fixen bukásra van ítélve - ezért köszönik szépen nem kérnek belőle. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr110428976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása