Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Pontozással győzött Sergey Kovalev

2016. július 12. - C2C

A félnehézsúlyú bajnok hozzá szokatlan módon csak pontozással múlta felül a szívós Isaac Chilembát.

kovalev-6.jpg

Sergey Kovalev (30-0-1, 26KO) hosszú idő után ismét hazájában, Oroszországban húzott kesztyűt, méghozzá egy szokatlan hétfő esti időpontba. A találkozóra Jekatyerinburgban került sor és Kovalev ellenfele a malawi születésű Isaac Chilemba (24-4-2, 10KO) volt.

Az összecsapáson a jóval esélyesebb Kovalev kicsit megszenvedett kellemetlen stílusú ellenfelével, de összességében nem okozott neki problémát a kihívó és ugyan Kovalev tőle szokatlan módon kiütni nem tudta ellenfelét, de így is nagy arányú (117-110, 116-111, 118-109) egyhangú pontozásos sikert aratott.

Kovalev a hetedik menetben azért megvillantott valamit abból a félelmetes ütőerőből, aminek birtokában van és egy kemény, fejre mért jobbossal padlóra küldte Chilembát, akinek ha nehezen is, de sikerült átvészelnie a kritikus perceket.

 A félnehézsúlyú WBA/IBF/WBO címeket őrző Kovalev a meccs után elmondta, hogy nem ment zökkenőmentesen az edzőtábor, hiszen egy apró betegség nehezítette a felkészülést:

A felkészülés alatt sajnos nem volt minden rendben, hiszen összeszedtem egy megfázást, de persze ezt nem vertük nagy dobra, nehogy az ellenfelem ebből megpróbáljon előnyhöz jutni.

Ezzel a győzelemmel Kovalev letudta az Andre Ward elleni ragadóra a felkészülés ráeső részét, így ha augusztusban az amerikai is győz, úgy minden akadály elhárul a két veretlen bokszoló novemberi összecsapása előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr318882440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása