Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Tovább menetel a britek nehézsúlyú sztárja

2016. június 26. - C2C

Az eddigi összes mérkőzését kiütéssel abszolváló Anthony Joshua ezúttal sem maradt tovább hét menetnél a ringben és aktuális ellenfele a veretlen Dominic Breazeale nem okozott komolyabb gondot az IBF nehézsúlyú bajnokának. Chris Eubank Jr. gyors győzelemmel hangolt Golovkinra.

aj-joshua-breazeale_3490536.jpg

Anthony Joshua (17-0, 17KO) legutóbb, mindössze a tizenhatodik profi mérkőzésén, Charles Martin második menetes kiütésével megszerezte az IBF nehézsúlyú koronáját, melyet első ízben a szintén veretlen amerikai Dominic Breazeale (17-1, 15KO) ellen készült megvédeni szombaton este a londoni O2 Arénában.

Az összecsapás komolyabb meglepetéseket nem hozott és az első menettől látszódott, hogy a mérkőzés legnagyobb kérdése az lesz, hogy a gyengébb, lassabb és jóval szellősebb védekezésű Breazeale meddig bírja állni Joshua támadásait. 

Breazeale hat meneten keresztül nyelte a pofonokat, majd a hetedikben már nem bírta elkerülni a leütést, amiből elsőre ugyan felállt, de Joshua rárepült a vérszagra és lefiniselte kihívóját. 

A veretlen brit ezzel tizenhetedik mérkőzésén sem talált legyőzőre, sőt a hetedik menetig is mindösszesen kétszer kellett elmennie Dillian Whyte, illetve tegnap este Breazeale ellen. 

Joshua teljesítménye a WBC bajnokának Deontay Wildernek is tetszett és meccs után rögtön üzent is az IBF bajnokának és Eddie Hearn promóternek, hogy itt az idő a tengerentúli debütálásra és minél előbb hozzák tető alá az izgalmasnak ígérkező nehézsúlyú címegyesítő összecsapást. 

Wilder július 16-án fog legközelebb ringbe lépni Chris Arreola ellen.

Szintén Londonban lépett ringbe Chris Eubank Jr. (23-1, 18KO) is, aki esélyt sem adott aktuális ellenfelének és négy menetben megsemmisítette a találkozóra veretlenül érkező Tom Dorant (17-1, 7KO). Eubank közel áll ahhoz, hogy az ősszel a sokak által nagy ívben került Gennady Golovkinnal csapjon össze egy Londoni derbin. Ennek megfelelően Eubank üzent is a kazahnak:

Gennady Golovkin, öregem jövök érted. Mindenki fél tőled, ki tudja miért? Mindenki azt gondolja, hogy elpusztíthatatlan vagy. Hát nem vagy az! Jövök érted!

101702890-eubank2-sport-large_trans_qvzuuqpflyliwib6ntmjwfsvwez_ven7c6bhu2jjnt8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr438844650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása