Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

BEHARANGOZÓ: Címmeccsek a javából

Igazi csemegének ígérkezik a mai program, hiszen ketten is ringbe lépnek a jövő lehetséges nagy bajnokai közül, miközben könnyen lehet, hogy Angliából fogják ellopni a show-t.

2016. február 27. - C2C

A WBO kisváltósúlyú világbajnoka Terence Crawford (27-0-(19KO)) ma éjjel a WBO tizedik helyén rangsorolt Hank Lundy (26-5-1-(13KO)) ellen teszi kockára címét, New Yorkban, a Madison Square Gardenben. Crawford legutóbb tavaly októberben állította meg Dierry Jeant a tizedik felvonásban egy olyan mérkőzésen, amit végig irányított és legfeljebb Crawford győzelmének a módja volt kérdéses, de Jean nem tudta zavarba hozni a veretlen amerikait. 

Hank Lundy elmúlt három meccséből kettőt is elvesztett, köztük Thomas Dulorme és Mauricio Herrera ellen. Érdekesség, hogy tavaly áprilisban Crawford pont Dulorme hatodik menetes megállításával ülhetett fel a WBO kisváltósúlyú trónjára. Lundy legutóbbi meccsén ugyan kiütötte az ismeretlen Carlos Winston Velasquezt, de ez aligha jelenti azt hogy Crawford ellen is esélyes lenne.

Crawford ugyanis Dierry Jean és Thomas Dulorme mellett még olyan bunyósokat győzött le mint Raymundo Beltran, vagy Ricky Burns, de Yuriorkis Gamboa veretlenségét is ő vette el.

A tegnapi napon megtartották a mérkőzés előtti mérlegelést, amin Crawford 139,2, míg a kihívó Lundy alatt 138,2 fontot mutatott a mérleg. A kisváltósúly felső határa 140 font. 

Óriási meglepetés lenne, ha Crawford nem nyerné meg ezt a meccset, hiszen korábban már felmerült a neve, mint Manny Pacquiao áprilisi ellenfele, amit végül Tim Bradley kapott. A napokban ugyanakkor Crawford promótere Bob Arum elmondta, hogy a mexikói legenda Juan Manuel Marquez ellen is szívesen megnézné a 28 éves amerikait. Crawford tehát nem engedheti meg magának, hogy ne nyerjen, Lundy pedig igaz, hogy csak egyszer kapott ki idő előtt, senki nem lenne meglepve, ha Crawford nem bízná a pontozókra a döntést. A mérkőzést itthoni idő szerint vasárnap hajnali 3 órától közvetíti a Sport1.

Anaheimben a szintén veretlen és nem kis ígéretnek tartott Leo Santa Cruz (31-0-1-(17KO)) készül kockára tenni WBA pehelysúlyú címét a spanyol Kiko Martinez (35-6-(26KO)) ellen. Santa Cruz a címet tavaly augusztusban az év egyik leglátványosabb meccsén szerezte meg Abner Mares ellen.

Santa Cruz az egyik legígéretesebbnek tartott bunyós a jelenlegi mezőnyben és ezt eddig szépen bizonyítja is. Igaz Kiko Martinez nem a legacélosabb név, hiszen mind Scott Quigg-től, mind Carl Frampton-tól (tőle kétszer is) kikapott. Quigg és Frampton egyébként szintén ma este bokszolnak egymás ellen de arról majd később.

Nem kérdés tehát, hogy Santa Cruz a meccs toronymagas esélyese, akinek kötelezően hozni kell ezt a feladatot és utána nagyobb, komolyabb kihívások után nézni, hiszen pehelysúlyban a WBC bajnoka Gary Russell Jr. vagy a WBO bajnoka Vasyl Lomachenko ellen is izgalmas meccsekre lenne kilátás. 

A mérkőzés előtti mérlegelésen Santa Cruz 125, míg Martinez 125,4 fontot nyomott.

Míg Crawford és Santa Cruz meccsei kötelező győzelemnek tűnnek, olyan ellenfelekkel szemben, akik távol vannak az élvonaltól, addig Manchesterben igazi háború várható két veretlen bunyós címegyesítő mérkőzésén, a WBA kispehelysúlyú bajnoka Scott Quigg (31-0-2-(23KO)) és az IBF bajnoka Carl Frampton (21-0-(14KO)) között.

Mindkét bunyós simán verte a korábban említett Kiko Martinezt, ráadásul mindketten túl vannak néhány címvédésen, fiatalok, nagyon éhesek a sikerre, úgyhogy nagyon könnyen benne van a pakliban, hogy ez lesz az este legizgalmasabb mérkőzése, még ha nem is megy végig.

A mérkőzés előtti mérlegelés itt is rendben lezajlott, a WBA bajnoka Quigg 121,6, míg az IBF címet védő Frampton alatt 121,7 fontot jelzett a mérleg, igaz a fogyasztás jelei sokkal inkább látszódnak Quigg testén, aminek könnyen lehet, hogy meglesz a hatása a mérkőzése. A gálát a Sport2 csatorna élőben közvetíti 20:30-tól.

Az igazi fanatikusok számára van még egy találkozó Németországból, ahol Marco Huck és Ola Afolabi negyed ízben csapnak össze egymással, melyekből kétszer Huck győzött egy meccs pedig döntetlenre végződött. A tegnapi mérlegelésen Huck 198,4, míg Afolabi kereken 200 fontot nyomott. Az összecsapás tétje az IBO cirkálósúlyú címe lesz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr308423748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása