Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Bolondok napján bokszol Adrien Broner

2016. február 26. - C2C

Ennek a párosításnak nem is találhattak volna megfelelőbb időpontot. Április 1-én ugyanis Adrien Broner (31-2-(23KO)), a WBA kisváltósúlyú világbajnoka első ízben teszi kockára a tavaly októberben megszerzett címét az enyhén szólva másodvonalasnak mondható Ashley Theophane (39-6-(11KO)) ellen Washingtonban. 

broner1111.jpg

A mérkőzés pikantériája, hogy Theophane a TMT Promotions bunyósa, vagyis Floyd Mayweatheré, akire Broner mentorként és példaképként tekint, igaz az utóbbi időben kicsit hűvösebb lett a viszonyuk. Broner és Theophane is már több hónapja ígérgetik a verést egymásnak, szóval legalább a meccs felvezetése izgalmas lehet.

Mert a két bunyós közti tudásbeli különbség miatt ebben a párosításban nincs semmiféle ráció. Theophane a világon sehol nem lenne ha Mayweather nem nyúl alá, ráadásul már 35 éves szóval nem mondhatjuk, hogy hosszú és fényes jövő állna előtte. Broner meg egy korrekt ellenfél helyett inkább választotta a cirkuszt és egy olyan ellenfelet, akit semmilyen ranglistán nem jegyez egy nagy szervezet sem. Nem mintha ez meglepő lenne.

Lehetnek itt nagy dumák a meccs előtt, meg akár Broner és Mayweather is egymásnak mehet a sajtótájékoztatón, akkor se fog senkit érdekelni ez a párosítás és bármilyen látványosan is nyer Broner, inkább lesz egy kötelezően megoldott házifeladat, mint bármi amivel kicsit is hozzátenne az örökségéhez. De persze minek is ha van pénz meg egy noname bunyós, aki ellen lehet villogni és csinálni a show-t. Merthogy Bronernek ezt a meccset fixen, egyik kezét hátrakötve is meg kell nyernie. Arról a blamáról ne is beszéljünk, hogy ha Broner kikap, akkor semmi keresnivalója az olyan bunyósók ellen mint mondjuk Viktor Postol vagy Terence Crawford. Ők az igazi bálnák kisváltósúlyban, de Broner eddig is szépen elkerülte azokat a vizeket, amikben ők úsznak. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr518422176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása