Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Győztek az öregek

2016. augusztus 14. - C2C

A 47 éves Roy Jones Jr.-nak nem okozott problémát ellenfele, aki tizennégy éve nem nyert meccset, Antonio Margarito pedig visszatérése óta második győzelmét aratta, ezúttal Saul Alvarez testvérét Ramont verte a mexikói csatában. 

Ezen a hétvégén nem a fiatal titánok kerültek terítékre. Roy Jones Jr. (64-9, 46KO) azok után lépett ringbe, hogy legutóbb egy közönség-szavazás győztesét ütötte ki. Mostani ellenfele már valamivel komolyabb. Rodney Moore (17-12-2, 7KO) hivatásos bokszoló, csak tizennégy éve nem nyert meccset és Jones-nak nem is okozott komolyabb gondokat, így a korábbi többszörös világbajnok rutinból lehozta a cirkálósúlyban rendezett meccset és minden menetet megnyerve aratott egyhangú pontozásos győzelmet. 

636067370959873150-island-fights-38-004.jpg

Jones otthonában, Pensacolában bokszolt, ott ahol legendás pályafutását is kezdte, így szépen keretbe foglalhatná a karrierjét, ha innen intene búcsút a ringnek, igaz nála sose lehet tudni, hogy meddig akarja még tovább húzni a hattyúdalát. 

Mexikóban igazi helyi háborút háborút rendeztek, ahol a több mint 4 éves kihagyás után, márciusban egy gyenge teljesítménnyel, de győzelemmel visszatérő, 38 éves Antonio Margarito (40-8, 27KO), ezúttal Saul Alvarez testvérével, Ramon Alvarezzel (23-5-2, 15KO) bokszolt. 

Margarito most jobb teljesítményt nyújtott, mint legutóbb és bár látszott még a rozsda és nehezen kezdte az első néhány menetet, a találkozó második harmadától növelte az iramot és szépen elkezdte bedarálta Alvarezt, akinek a jobb szeme be is dagadt. A nyolcadik menetben Margarito leütötte ellenfelét, aki fölállt, de a menet hátralévő részében folyamatosan nyelte Margarito ütéseit. Az utolsó két menet még nagy csatát hozott a szurkolók legnagyobb örömére, de a végén Margarito örülhetett, miután megosztott pontozással (97-92, 97-92, 94-95) az ő kezét emelte a mérkőzésvezető a magasba.

Margarito már két győzelmet is aratott visszatérése óta és nagyon szeretne egy komolyabb hangvételű mexikói háborút, így nem lenne ellenére, ha a kisebbik testvér, Canelo meg akarná bosszulni bátyja vereségét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr2910409630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása