Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Pacquiao visszatérése nem hozta lázba a világot

2016. november 19. - C2C

2008-ban fizettek elő utoljára ilyen kevesen a filippínó meccsére, amiben a teljesen érdektelen ellenfél, és az HBO hiánya is közrejátszhatott. 

p0.jpg

November elején Manny Pacquiao már szenátorként tért vissza a kötelek közé, ahonnan világbajnoki címmel távozott, miután egyoldalú meccsen legyőzte Jessie Vargast. Az ellenfélválasztással sokan már akkor elégedetlenkedtek, amikor bejelentették a filippínó visszatérését, ráadásul a rajongók mellett az HBO-nak sem tetszett a párosítás. 

Pacquiao már csak presztízsből is előfizetéses gálán bokszol, az HBO viszont novemberre már betárazott Sergey Kovalev és Andre Ward mérkőzésével, egy hónapon belül két előfizetéses gála pedig nem tesz jót a rajongók zsebének. Így a csatorna dobta Pacquiao visszatérését, akit végül a promóció által megszervezett zárt láncú közvetítésen lehetett megnézni a tengerentúlon. 

Nyilván egy ekkora név, mint Pacquiao esetében ez annyira nem eret vágó mutatvány, mivel akit érdekelt a filippínó, az valószínűleg nem bánta, hogy nem az HBO-n szerepel, és akár egy rajzfilmcsatornán is megnézte volna a kedvencét. Ettől még egy HBO által reklámozott gála természetesen nagyobb tömegekhez ér el, ezáltal több ember érdeklődését lehet felkelteni, így ez is szerepet játszhatott abban, hogy Pacquiao előfizetési számai 2008 óta most vannak a legmélyebben.

Akkor, David Díaz ellen alig több, mint 200 ezren fizettek elő a meccsére, igaz a sztárstátuszt csak néhány hónappal később nyerte el, amikor elpusztította Oscar De La Hoyát. Azóta azért többnyire egymillió fölötti előfizetőket hozott, de még az utóbbi években a fáradtabb ellenfelek, mint Brandon Rios vagy Chris Algieri ellen is több néző volt rá kíváncsi, mint most. Ezúttal ugyanis alig 300 ezren fizettek elő a filippínó gálájára. Csak érdekességképpen néhány adat a közelmúltból:

  • Manny Pacquiao vs. Chris Algieri - 400 ezer
  • Floyd Mayweather vs. Andre Berto - 400 ezer 
  • Saul Alvarez vs. Miguel Cotto 900 ezer
  • Manny Pacquiao vs. Timothy Bradley III - 4-500 ezer
  • Saul Alvarez vs. Amir Khan 600 ezer
  • Saul Alvarez vs. Liam Smith 300 ezer

Pacquiao előfizetői tehát folyamatosan fogynak el (nyilván a Floyd Mayweather elleni meccset most nem vesszük figyelembe, ami rekordokat döntött), de ennek ellenére a filippínó promótere, Bob Arum szerint a gála így is sikeres volt anyagilag. Nem úgy, mint például a Bradley elleni harmadik meccs, ami a főszereplők nagyobb gázsija, és az egyéb költségek miatt veszteséges lett, annak ellenére, hogy többen fizettek elő rá. 

Ez persze nem a világ vége, és ha Pacquiao legközelebb egy olyan ellenféllel szemben lép ringbe, aki érdekli is a közönséget, akkor bizonyíthatja, hogy képes szebb számokat is produkálni, és kíváncsiak még rá az emberek. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4211973400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása