Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Adrien Broner már a mérlegelésen elveszítette világbajnoki címét

2016. április 01. - C2C

Tegnap nem tudta hozni a 140 fontos súlyhatárt, hétfőn a rendőrségen lesz jelenése, de ma este még ringbe lép Ashley Theophane ellen a 'Probléma'.

Nem áll jól Adrien Broner (31-2-(23KO)) szénája. A 26 éves bunyós WBA kisváltósúlyú címét készült megvédeni pénteken este Washingtonban Ashley Theophane (39-6-1-(11KO)) ellen, de nem tudta hozni a kisváltósúly limitjét jelentő 140 fontos súlyhatárt és csak 140,4 fonttal mért be. Theophane, aki Floyd Mayweather promóteri cégét erősíti, viszont 140 fonttal sikeresen abszolválta a procedúrát. Bronernek lett volna még két órája, hogy legalább megpróbálja gyorsan lehámozni magáról a körülbelül 0,18 kilogrammnyi felesleget, de nem élt a lehetőséggel és nem tett második kísérletet. A WBA ennek értelmében megfosztotta Bronert világbajnoki címétől, amelyet Theophane felcsatolhat a derekára győzelme esetén, ha viszont Broner nyer a cím marad betöltetlen. Bronernek egyébként ez a négy tized font túlsúly 50 ezer dollárjába került, amivel ellenfele bakszámlája lett vastagabb.

broner2000.jpg

Broner gondolatai könnyen lehet, hogy már a jövő hétfő eseményei körül forognak, ugyanis vállalta, hogy a hét elején megjelenik az illetékes hatóságoknál, ahol a Problémának még egy januári balhéja miatta kell felelnie. Broner ellen otthonában Cincinnatiben letartóztató parancs is van, de az elmúlt pár hétben Washington államban készült a találkozóra, ezért nem történt eddig fejlemény az ügyben. Sokáig viszont még az is kérdőjel volt, hogy egyáltalán ringbe léphet e péntek este. 

A meccs végül meg lesz tartva, de Broner mentálisan biztosan nincs 100%-os állapotban. Persze a tudásbeli különbség még így is óriási a javára, de ha a meccsen mindennel foglalkozik majd csak a bunyóval nem, amire már azért volt példa korábban is, akkor adódhatnak momentumai Theophanenek is. 

A meccs további pikantériája, hogy Theophane főnöke Mayweather és Broner korábban nagy haverok voltak, de az elmúlt hetekben egyre többször mentek egymásnak a különböző közösségi portálokon. Lehet az egész csak a show része, sőt az is lehet, hogy Mayweather tudatosan próbálja húzni Bronert, amivel előnyhöz juttathatná saját bunyósát. 

Broner tehát már biztosan nem a WBA világbajnoka és nagy kérdés milyen formát mutat Theophane ellen, hiszen bőven van más aggódni valója is. A két bunyós között eddig minden jelenésükön forrt a levegő, szóval remélhetőleg nem futkorászni érkeznek a ringbe és van rá sansz, hogy egy látványos küzdelmet kapjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr688552916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása