Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Manny Pacquiao az első szenátor, aki világbajnoki címet nyert

2016. november 06. - C2C

Simán megoldotta visszatérő meccsén a bajnok Jessie Vargast.

960x0.jpg

Nem véletlenül kritizálták sokan Manny Pacquiaót (59-6-2, 38KO) és csapatát, hogy visszatérő meccsére egy elég gyengécske ellenfelet sikerült választaniuk, mivel a filippínó még úgy is könnyedén megoldotta a WBO váltósúlyú bajnokát, Jessie Vargast (27-2, 10KO), hogy összességében Pacquiao nem nyújtott világklasszis teljesítményt. Ettől függetlenül a győzelme egy kósza perce sem forgott veszélyben.

A találkozóra Las Vegasban, a Thomas & Mack Centerben került sor, és Pacquiao először lépett ringbe azóta, hogy áprilisban, Timothy Bradley legyőzése után bejelentette a visszavonulását. Ami nem tartott tovább félévnél, és szombat este azzal a Jessie Vargasszal nézhetett farkasszemet, aki idén ugyan felcsatolhatta a derekára a világbajnoki címet, de korábban a már említett Bradley is roppant simán verte, és Vargas hangzatos nyilatkozatai mögött azért nemigen volt olyan kimagasló produkció, ami kiemelte volna őt a súlycsoportjából.

Ez be is igazolódott, mivel Pacquiao helyenként meg-meg villant és fiatalkori önmagát idézte, helyenként viszont hosszú percekig eltűnt a ringben, de összességében végig fölényben bokszolt, és egy pillanatig sem lehetett kétség afelől, hogy Vargasnak semmi olyan trükk nincs a tarsolyában, amivel legyőzhetné a filippínót. Pláne úgy nem, hogy Pacquiao a második menetben egy remek balos villanással padlóra is küldte a bajnokot. Vargasnak még szerencséje sem volt, mivel a nyolcadik etapban egy összefejelést követően vérezni is kezdett, és próbálta ugyan kihasználni karhossz és magasság béli fölényét, illetve több mint tíz év fiatalságát Pacquiaóval szemben, de mindezt sikertelenül. 

Pacquiao tehát magabiztosan, tizenkét menet után egyhangú pontozással 114-113, 118-109, 118-109 arányban (amiből az első pontozó ítélete minimum érdekes) megnyerte az összecsapást, amivel az első aktív szenátor lett, aki politikai munkája mellett világbajnoki címet tudott nyerni. Innen a kérdés, hogy Pacquiao milyen irányban indul tovább, mivel azt most bizonyította, hogy össze tudja hangolni a szenátusi teendőket a felkészüléssel, így nem okozhat neki akadályt felkészülni még néhány mérkőzésre. 

Lehetőségei pedig vannak, mivel többek közt a kisváltósúly uralkodója, Terence Crawford is egy opció a filippínó számára, aki a meccs után elmondta, hogy nem okozna neki gondot lemenni egy súlycsoporttal lejjebb, és kiállni Crawforddal a 140 fontos divízióban. 

És persze ott az örök kérdés, egy Floyd Mayweather elleni visszavágó, aminek már csak az is a pikantériája, hogy a már több mint egy éve visszavonult Mayweather a helyszínen tekintette meg az összecsapást, amire állítólag maga Pacquiao invitálta meg.

A gála programjában került sor Nonito Donaire és Jessie Magdaleno összecsapására, Donaire WBO nagyharmatsúlyú világbajnoki címéért, de a filippínónak nem sikerült megvédenie a övét, ugyanis kisebb meglepetésre, egyhangú pontozással Magdaleno nyerte a mérkőzést, és világbajnokként hagyhatta el a szorítót. Ezen kívül TKO győzelemmel védte meg címét, valamint veretlenségét a pehelysúlyú bajnok Oscar Valdez, és szintén világbajnoki címet ünnepelhetett a korábbi amatőr klasszis Zou Shiming is. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6711934153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása