Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Unalomba fulladt King Kong monacói kalandja

2016. november 13. - C2C

Botrányosan nézhetetlen mérkőzést produkált a nehézsúly egyik legnagyobb ütőjének a szereplése, bár az igazi szegénységi bizonyítvány ellenfelét illeti, akinek az egyetlen célja az volt, hogy minél kevesebb ütést láthasson a közönség. 

skysports-luis-ortiz-ortiz-scott_3830311.jpg

Monte-Carlóban lépett kötelek közé a King Kong becenévre hallgató, veretlen kubai Luis Ortiz (26-0, 22KO), aki a közeljövőben már világbajnoki címmérkőzésen szeretné bizonyítani, hogy a nehézsúly elitjéhez tartozik. Ehhez először is aktuális ellenfelét kellett legyőznie, aki az egyáltalán nem megoldhatatlan kategóriába tartozó amerikai, Malik Scott (38-3-1, 13KO) volt. 

A kubai szokásához híven folyamatosan cammogott előre és próbálta presszionálni ellenfelét, csakhogy Scottnak eltökélt szándéka volt, hogy a saját győzelméért semmit nem próbál tenni, ha pedig már vereségre van ítélve, akkor azt ússza meg minél kevesebb beszedett pofonnal. Így aztán az amerikai szinte ütést is alig indított, és folyamatosan próbálta magát kivonni a küzdelemből, hogy lehetőleg mindig tisztes távolságra legyen nehézöklű ellenfelétől.

Ortiz azért próbált valami érdemit is felmutatni, és bár nagyon nehéz dolga volt a rendkívül passzív Scott miatt, három alkalommal (negyedik, ötödik és kilencedik menetben) így is sikerült padlóra küldenie riválisát. A meccs végül teljes unalomba fulladt, így a pontozókra maradt a döntés, akik egyhangúlag és nagy arányban (120-105, 120-106, 119-106) Ortizt látták jobbnak, aki ezzel elhódította a WBA nehézsúlyú interkontinentális címét. 

Az esemény színvonalát Jason Sosa (20-1-4, 15KO) és Stephen Smith (24-3, 14KO) nagypehelysúlyú mérkőzése mentette meg, melynek tétje előbbi bunyós WBA reguláris világbajnoki címe volt. A találkozó remek csatát hozott, ahol mindkét öklözőnek megvoltak a maga momentumai, Sosa egyszer padlóztatta is ellenfelét, aki viszont szépen jött vissza a meccsbe, ám a látványos összecsapás végén mégis a bajnok örülhetett, ugyanis egyhangú döntéssel Sosa megvédte a címét. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr611957465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása