Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Idén már valószínűleg nem bokszol Miguel Cotto

2016. szeptember 23. - C2C

Eddigi ellenféljelöltjei is nagyobbnál nagyobb viccek voltak, és úgy néz ki, hogy az idei esztendőre már nem is találnak senkit a Puerto-Ricó-inak. 

miguel-cotto-to-face-daniel-geale.jpg

Nem igazán akartam az elmúlt hetekben foglalkozni Miguel Cottóval (40-5, 33KO), hiszen olyan hírek érkeztek a legközelebbi ellenfelének kilétéről, hogy azokat még április elsején is gyenge próbálkozásnak éreztük volna. A dolog ott kezdődik, hogy Cotto tavaly novemberben, Las Vegasban kikapott Saul Alvareztől, és azóta kíváncsi mindenki, hogy a négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Puerto-Ricó-i klasszis merre mozdul tovább. Az mindenki számára tiszta, hogy Cottónak egy egészséges és naturális középsúlyú ellen nincs keresnivalója, de amilyen neveket az elmúlt időszakban bedobott Cotto csapata, az tényleg kritikán aluli volt. 

Még korábban felmerült a legutóbb Timothy Bradelytől vereséget szenvedő, és utána a visszavonulását bejelentő Brandon Rios (33-3-1, 24KO), aki hamar meggondolta magát és a folytatás mellett döntött, de azóta nincs hír róla, nem is bokszolt, éppen ezért az ő neve egyáltalán nem hozta lázba a rajongókat. 

Az egy dolog, hogy a váltósúlyban is mindössze négyszer, előtte pedig stabilan könnyűsúlyban bokszoló és a legutóbbi öt meccséből hármat elveszítő Rios nem a legerősebb jelölt, de a legutóbbi kandidáló még ennél is karcsúbb próbálkozás volt. Lamont Peterson (34-3-1, 17KO) bár a képességeit tekintve előrébb van Riosnál, nemrég Danny Garciát is megizzasztotta, de ő tipikusan az az ellenfél, akivel csak veszíteni lehet, hiszen ha nyer Cotto semmi elismerést nem fog kapni, ha pedig kikap az cikibb lesz, mint Zab Judah a volán mögött

Peterson az elmúlt két meccsén már köztes súlyon bokszolt kisváltó és váltó között, de Félix Diaz ellen csak erősen vitathatóan nyert, így az ő nevével sem lehetne behozni, azt a gázsit, amit Cotto megkövetel. Márpedig, ha Cotto ragaszkodik a 15 millió dollárjához, akkor valami értékelhető névvel kellene előállni. 

Az ultimate vicc kategória a kubai Yuriorkis Gamboa (25-1, 17KO) volt, aki karrierje nagy részét pehely- és nagypehelysúlyban töltötte, aztán megpróbálkozott a könnyűsúllyal, ám ott Terence Crawford ellen kiütéses vereséget szenvedett, azóta pedig behúzott ugyan két győzelmet, de teljesen névtelen ellenfelek ellen. Gamboa egy kivételes képességű bunyós, aki valószínűleg bohócot csinálna Cottóból, ha azonos méretűek lennének, de a kubai már könnyűsúlyban is kicsi volt, Adrien Broner egyszer "Short-Boának" nevezte, és ha Cotto tényleg ilyen alacsony súlyból választaná következő ellenfelét, akkor a Puerto-Ricó-i végleg elveszítené a mostanában amúgy is egyre csökkenő szimpátiáját.

De szerencsére nem így van, mármint Cotto nem fog az említett jelöltekkel bokszolni, így továbbra sem tudni semmit a következő mérkőzéséről. Benne volt a pakliban még egy öregfiúk mérkőzés a mexikói Juan Manuel Marquez (56-7-1, 40KO) ellen, de végül a súlykérdés miatt az az elképzelés is kútba esett, valamint James Kirkland neve is felmerült, de őt letartóztatták, szóval ő is kiesett. Vagyis Cotto táncpartner nélkül marad az eredetileg decemberre tervezett fellépésén, így abban az időpontban vélhetően már nem fog tudni ringbe lépni, ezért a teljes idei esztendőt az oldalvonalon tölti, és legközelebb csak 2017-ben térhet vissza a 35 éves bokszoló. 

A Cotto pályáját irányító Roc Nation elnöke, Michael Yormark szerint túl sokáig nem sikerült ellenfelet találni, így már egyszerűbb, ha csak jövőre tervezik a mérkőzést:

Az a probléma, hogy már közeledik az év vége, és túl sok mindent kéne elrendeznünk, hogy minden még az idén a megfelelően alakuljon. Ezért egyszerűbb lenne, ha Cotto csak 2017-ben lépne szorítóba, de még nem hoztuk meg a végleges döntést. 

Persze Cottónak lennének értékelhető lehetőségei, akár nagyváltósúlyból is, de ellenfélválasztás terén sajnos egyre finnyásabb , így ne nagyon reméljük, hogy Demetrius Andrade, a Charlo-testvérek, vagy Erislandy Lara ellen láthatnánk őt legközelebb. A mai trendnek megfelelően mégis lehet, hogy alacsonyabb súlycsoportból fog érkezni a következő ellenfél, aki lehetne a legutóbb Gennady Golovkintól vereséget szenvedő Kell Brook (akiből egyszer már nem kértek Cottóék), vagy a korábbi váltósúlyú bajnok Timothy Bradley. 

Cotto hiába bűvészkedik középsúly környékén, méretei alapján, még akár váltóba is beférne, de a fogyasztás miatt 150 font alá nem valószínű, hogy lemerészkedne, ugyanakkor ezt a súlyt talán még Bradley vagy Brook is tudná vállalni, az ő nevük pedig még mindig nagyobb nézettséget hozna, mint Lamont Peterson, vagy akárki más kislégsúly környékéről. 

  (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr111736353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása