Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Kisebbik Fury követné testvérét a nehézsúlyú trónra

2016. szeptember 23. - C2C

Tyson Fury kisöccse, Hughie eddig úgy volt, hogy testvére és Klitschko visszavágója előtt lép ringbe, de az meghiúsult, viszont kapott egy sokkal komolyabb ajánlatot.

maxresdefault_6.jpg

Alapból ritka, ha egy testvérpár ural egy adott súlycsoportot, legutóbb a Charlo-testvérek írtak történelmet nagyváltósúlyban, előtte pedig Klitschkóék osztoztak éveken keresztül a nehézsúlyú bajnoki öveken. Az esély nem sok rá, de a helyzet hamarosan az Fury-testvérekkel is megtörténhet. 

Tyson október 29-én Manchesterben ad visszavágót Wladimir Klitschkónak, hogy ezúttal már a WBA/WBO bajnokaként próbáljon meg a trónon maradni a bosszúszomjas ukrán ellen. Eredetileg ezen a gálán lépett volna kötelek közé Tyson testvére, a 22 esztendős Hughie Fury (20-0, 10KO), aki eddigi legnehezebb ellenfelére várt Andy Ruiz Jr. (29-0, 19KO) személyében. 

Ruiz két hete bokszolt és győzött simán, ráadásul semmi jelét nem mutatta sem a meccs alatt, sem pedig azóta, hogy bármilyen sérülést összeszedett volna, de valamiért mégis visszadobták a Fury elleni összecsapást. A kisebbik testvérnek nem kell aggódnia, hiszen elég gyorsan kinyílhat számára egy új kapu.

Először a veterán Tony Thompson jelezte, hogy szívesen helyre rakná a brit bunyóst, de Fury edzője Peter Fury elmondta, hogy sokkal komolyabb ajánlat is érkezett, ugyanis az eddig minden meccsét kiütéssel abszolváló IBF bajnok Anthony Joshua (17-0, 17KO) promótere, Eddie Hearn felajánlott Hughie-nak egy novemberi címmeccset a bajnok ellen. 

Joshua november 26-án szintén Manchesterben készül ringbe lépni, és hiába dobták már be Kubrat Pulev vagy Bermane Stiverne nevét, végül könnyen lehet, hogy a testvére árnyékában egyre több figyelmet kapó Hughie Fury lesz a befutó. Stiverne egyébként vélhetően Alexander Povetkin ellen fog bokszolni, a győztes pedig a WBC bajnok Deontay Wilder kihívója lesz.

Ugyan ez még nem hivatalos, és ha az is lesz meglepő lenne, ha Joshua nem mosná fel a padlót a kisebbik Furyval néhány menet alatt, és persze még Tysonnak sem lesz egyszerű dolga Klitschko ellen, de tény, hogy történelmi jelentőségű ősz elé nézhetnek a Fury-testvérek. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr2811737777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása