Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Történelmet írtak a Charlo testvérek

2016. május 22. - C2C

Nem volt még példa arra, hogy egy súlycsoportban egyszerre két ikertestvér is világbajnoki címet birtokoljon. Jermell és Jermall Charlónak ez most összejött. Győzött Erislandy Lara is. 

Három világbajnoki címmérkőzést is rendeztek helyi idő szerint szombaton este Las Vegasban a Cosmopolitan szállodában. A főmérkőzésen Erislandy Lara (23-2-2, 13KO) és Vanes Martirosyan (36-3-1, 21KO) egy visszavágón próbáltak pontot tenni kettejük még lezáratlan csatájára. 

A két bunyós először 2012-ben találkozott, de az a mérkőzés a kilencedik menetben technikai döntetlennel zárult, miután Martirosyan egy összefejelést követően nem tudta folytatni a küzdelmet. Az összecsapás eldöntése ezért a pontozókra maradt, akik akkor még nem tudtak győztest hirdetni. 

laravanes2_0_0.jpg

A visszavágó tétje Lara WBA nagyváltósúlyú világbajnoki öve volt és hasonlóan az első összecsapásukhoz ez is kiegyenlített küzdelmet hozott és míg a kubai Lara a rendkívül precíz bal kezére épített, addig Martirosyan testen próbált hatékony lenni. A mérleg inkább Lara oldalára billent, ő volt a hatékonyabb és az ő számlájára könyvelhettük el a több tiszta találatot. Martirosyantól a tizenegyedik menetben mélyütésért még egy pontot is le vont a mérkőzésvezető, de végül nem ez jelentette a különbséget, hiszen tizenkét menet után a pontozók 115-112, 116-111, 116-111 arányban a kubait látták jobbnak, aki ezzel zsinórban negyedik győzelmét aratta, mióta szoros küzdelemben kikapott Saul Alvareztől. 

A gála nyitómeccsén a WBC szervezetnél első helyen rangsorolt és veretlen Jermell Charlo (28-0, 13KO) lépett ringbe a legendás Julian Jackson fia, John Jackson (20-3, 15KO) ellen. Az összecsapás szoros küzdelmet hozott, de kisebb meglepetésre inkább Jackson volt, akinek az akarata jobban érvényesülni tudott, egészen a nyolcadik menetig, ahol Charlo egy szép jobbossal megfogta Jacksont, aki ezek után inkább a fogvédője igazgatásával volt elfoglalva, mintsem hogy védje magát, Charlo pedig kihasználva a lehetőséget azon melegében bombázni kezdte ellenfelét, mire Tony Weeks mérkőzésvezető leléptette a pontozólapokon győzelemre álló Jacksont.

Ezzel a WBC zöld öve (amit utoljára még Floyd Mayweather birtokolt) felkerült Jermell derekára, a Charlo testvérek pedig történelmet írtak, ugyanis soha nem volt még példa arra, hogy egyazon súlycsoportban egy ikerpár mindkét tagja világbajnoki címet birtokoljon.

A kérdés az volt, vajon ez meddig tart, ugyanis következett Jermall Charlo (24-0, 18KO), aki már az IBF világbajnokaként érkezett a szorítóba, de kihívója az az Austin Trout (30-3, 17KO) volt, aki korábban legyőzte Miguel Cottót és csak Saul Alvarez illetve Erislandy Lara ellen hagyta el vesztesként a szorítót. A találkozó ennek megfelelően izgalmas küzdelmet hozott és a magasabb, erősebb Charlo volt a keményebb, aminek eredménye meg is látszott Trout arcán, de a meccs második felében visszavett a tempóból, Trout pedig igyekezett rálépni a gázpedálra, de összességében nem tudta zavarba hozni a bajnokot. A helyenként kifejezetten látványos összecsapás végül nem ért drámai véget és a pontozóbírók 115-113, 116-112, 116-112 arányban Charlót hozták ki győztesen, aki ezzel veretlensége mellett az IBF bajnoki címét is őrzi, így bebiztosította, hogy mindkét testvér világbajnokként távozhasson.

charlo-trout_news2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr768738872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása