Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Alexander Povetkin hivatalosan is tiszta

2016. augusztus 19. - C2C

Lezárult a vizsgálat a doppinggal megbukó nehézsúlyú orosz bokszoló ügyében, akit nem fognak megbüntetni viszont máris kijelölték a következő ellenfelét. Nem Deontay Wilder az. 

cropped_gettyimages-474426450.jpg

Alexander Povetkin a Deontay Wilder elleni mérkőzése előtt bukott meg meldoniummal, így azt a találkozót lefújták az orosz sportoló ellen pedig a WBC vizsgálatot indított. Povetkin szervezetében csupán elenyésző mennyiségű tiltott anyagot találtak, ezért a szervezet hivatalosan is ártatlannak nyilvánította, és a korábbi bajnok gond nélkül ismét ringbe léphet.

Bár, ezeket a információkat már korábban is tudtuk, a WBC valamiért csak most hozott végleges döntést. Povetkin a felmentése mellé rögtön kapott egy új ellenfelet is, és legközelebb a második helyen rangsorolt Bermane Stiverne ellen kell bokszolnia. A két félnek harminc napja van megegyezni a találkozóról, amennyiben ez nem történik meg a szervezet versenytárgyalást ír ki. 

Elméletben előbb-utóbb a Wilder vs. Povetkin meccsre is sor kerülhet, de az amerikai sérülések miatt az idén már nem fog tudni ringbe lépni, így legkorábban 2017-ben láthatjuk azt a mérkőzését, aminek a felvezetése alatt az egész ügy kirobbant. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr2710428898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása