Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Szuper kiütéssel győzött Superman

2016. augusztus 01. - C2C

Négy menetig látványos küzdelmet láthatott a közönség a félnehézsúlyú címmeccsen, de aztán robbant Adonis Stevenson balkeze és álomba küldte a kihívót. 

gettyimages-584672634_0.jpg

Adonis "Superman" Stevenson (28-1, 23KO) még pénteken este Kanadában, Quebec Cityben lépett kötelek közé, hogy Thomas Williams Jr. (20-2, 14KO) ellen tegye kockára WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét. 

Stevenson alapból az ütőerejéről híres, de Williams is Edwin Rodriguez vízszintbe fektetésével kapta meg a lehetőséget, hogy világbajnoki címért bokszolhasson. 

A stílusokból adódóan a mérkőzés pontosan olyan ritmusban indult, mint amilyenre számítani lehetett és már az első menetben kinyílt a pofonláda. A találkozó legelején úgy tűnt Stevenson a keményebb és rögtön az első menetben leütötte a kihívót, de Williams felállt és szépen támadott vissza, aminek köszönhetően a második-harmadik menetben tudott gondokat okozni a bajnoknak. 

A 38 éves Superman aztán a negyedik felvonásban megvillantotta a balhorgát és egy brutális állassal ismét leütötte ellenfelét, akinek ezúttal nem sok esélye volt arra, hogy fölálljon, így az összecsapás Stevenson negyedik menetes kiütéses győzelmével ért véget. 

Stevenson vitán felül az egyik legveszélyesebb félnehézsúlyú bunyós, de vajon a legjobb-e? A legegyszerűbb módja ennek a kérdésnek az eldöntésére az lenne, ha Stevenson jövőre kiállna a novemberi Kovalev vs. Ward találkozó győztesével. Bármelyikük elleni meccs egy igazi döntő lehetne a félnehézsúly vitathatatlan bajnokának címéért, a probléma az, hogy Stevenson és Kovalev meccse már korábban is téma volt, de a promóteri ellentétek miatt sajnos nem sikerült a súlycsoport két legnagyobb ütőjét összehozni. Talán majd jövőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr208927640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása