Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Idén már nem lép ringbe a nehézsúlyú bajnok

2016. július 19. - C2C

Deontay Wilder a hétvégén egy törött karral és egy elszakadt bicepsszel védte meg címét. Két műtét is vár rá, így idén már biztosan nem bokszol.

arreola-wilder-fight-a6c5fef72498bcc7.jpg

A WBC veretlen nehézsúlyú világbajnoka, Deontay Wilder a hétvégén sikeresen védte meg címét, miután ellenfele, Chris Arreola olyan verésben részesült, hogy a kilencedik menetre már nem bírt kijönni.

A történet érdekessége, hogy Wilder úgy osztotta ki ezt a verést, hogy a mérkőzésen eltörte a jobb karját, és ha ez nem lenne elég még a jobb bicepsze is elszakadt. Mondjuk arról nem nagyon találni semmit, hogy Wildernek már a találkozó kezdetekor lehetett látni egy jókora sebet a jobb könyökénél, de azt nem tudni, hogy az milyen eredetű, és hogy mennyiben befolyásolta a többi sérülést. 

Az, hogy a "Bronz Bombázó" javarészt egy kezét használva is nyert nem egy szenzáció, hiszen Arreola a legnagyobb jóindulattal sem egy top10-es nehézsúlyú és ha egy releváns, veszélyes bunyós állt volna Wilderrel szemben, már nem lett volna ilyen könnyű dolga a bajnoknak sérült kézzel.

Mindenesetre Wilder karrierjébe most jól belenyúlt a sérülés, ugyanis mind a törést, mind a szakadást operálni kell, ezért az év hátralévő részében már nem fog tudni mérkőzést vállalni. 

Wildernek ráadásul nem is ez az első problémája a kezével, ugyanis még pályája elején, 2009-ben is meg kellett operálni, valamint a tavalyi Bermane Stiverne elleni győzelme alatt is sikerült összeszednie egy törést.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr998900258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2016.07.25. 17:04:05

Nem nehézsúlyú a fickó, tul vékonyak a csontjai es túl sok izmot pakoltak fel rá, ami nem birja úgy a terhelést mint a normál úton szerzett izom.
süti beállítások módosítása