Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Év meccse gyanús összecsapás és egy kétszeres olimpiai bajnok a terítéken

2016. június 11. - C2C

Ruslan Provodnikov és John Molina Jr. csatája garantálja a nyílt sisakos háborút. A két nagyon látványos stílusú bunyós összecsapása könnyen esélyes, hogy az év egyik legjobb meccse legyen. Aki viszont a technikásabb bunyót szereti, annak a kétszeres olimpiai bajnok ukrán Vasyl Lomachenkóra érdemes figyelnie, akinek a nagypehelysúlyú bajnok és sok nagy csatában jártas Roman Martinez lesz az ellenfele. Igazi csemegének ígérkezik a hajnali program.

weigh_in-0004_ruslan_provodnikov_and_john_molina_jr_0_0.jpg

Ruslan Provodnikov (25-4, 18KO), azaz a "Szibériai Rocky" nem a legtechnikásabb bunyós a bizniszben. Nem a leggyorsabb, a védekezése pedig a legnagyobb jóindulattal is szellősnek mondható. Az a fajta bokszoló Provodnikov, aki győzelem vagy halál mentalitással lép a ringbe és bármi történjen is az orosz a végletekig képes küzdeni, borzasztóan nehezíti ellenfelei dolgát és készen áll a háborúra bárki legyen is az ellenfél.

Erről leginkább az a Timothy Bradley tudna beszélni, akivel 2013-ban találkoztak és abban az évben azt az összecsapást választották a 'Év Meccsének'. A találkozót végül a meccs második felére feljavuló, sokat mozgó és okosabban bokszoló Bradley nyerte, de a közönség egy életre megjegyezte Provodnikov nevét. 

A orosz bunyós innen elég felemás formát mutatott, hiszen a Bradley-meccs óta a mérlege 3-2 és Provodnikov nem tudott zsinórban kétszer győztesen távozni a szorítóból. Bradley után legyőzte Mike Alvaradót, majd egy vitatható pontozással kikapott Chris Algieritől. Ezután megállította a korábban nagy névnek számító Jose Luis Castillót, majd következett az argentin ütőgép Lucas Mathysse elleni tíz menetes véres küzdelem, amit Provdnikov végül elveszített, de az a meccs is benne volt az esztendő leglátványosabb összecsapásai közt.  

John Molina Jr. (28-6, 23KO) szintén bokszolt Mathysse ellen még 2014-ben és nem fogják kitalálni, de az 'Év Meccse' lett belőle. Mindkét bunyós kétszer járt a padlón, míg nem a tizenegyedik felvonásban az Argentin pontot tett az összecsapás végére. 

Molina egyébként azóta vereséget szenvedett Humberto Soto és Adrien Broner ellen is szóval nincs éppen fényes formában, bár legutóbbi meccsét azért kiütéssel abszolválta Jorge Romeró ellenében. 

Ha már itt tartunk Provodnikov is győzött legutóbb Jesus Alvarez Rodriguez ellen, méghozzá harmadik menetes KO-val.

Provodnikov és Molina is igazi tiszta szív verekedők, tehát minden adott, hogy az év egyik leglátványosabb, legszórakoztatóbb mérkőzését rendezzék vasárnap hajnalban a New York állambeli Veronában.

A mérkőzésre egyébként mindkét sportoló sikeresen bemért, kereken a kisváltósúly felső határát jelentő 140 fonton. 

Nem sokkal távolabb New Yorkban a Madison Square Gardenben húz kesztyűt a kétszeres olimpiai aranyérmes Vasyl Lomachenko (5-1, 3KO). Az ukrán bunyósnak mindössze a hetedik mérkőzése lesz a profik között, de már második súlycsoportjában szerezhet világbajnoki címet, hiszen pehelysúlyból feljebb lépve immáron a nagypehelysúlyú világbajnok Roman Martinez (29-2-3, 17KO) detronizálására készül.

Martinez két óriási mérkőzésen van túl Orlando Salido ellen, melyekből az elsőt megnyerte, másodjára pedig egy vitatható döntetlen született, de hiába Martinez rutinja és impozáns mérlege nem lesz egyszerű dolga a rendkívül képzett Lomachenko ellen. 

Az összecsapásra a bajnok Martinez 129.8, míg Lomachenko 129.6 fonttal mért be. 

A főmérkőzés előtt bokszol a feltörekvő könnyűsúlyú kubai reménység Felix Verdejo (21-0, 14KO) mégpedig Juan Jose Martinez (25-2, 17KO) ellen. 

A Marinez vs. Lomachenko gálát itthon a Sport2 csatorna élőben közvetíti vasárnap hajnali 3 órától.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr178799414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása