Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Győzött az erő, Canelo merevre ütötte Khant

2016. május 08. - C2C

A brit hat menetig tudta kibokszolni a bajnok Alvarezt, akinek elsült hatalmas jobbosa és brutálisan kiütötte a két súlycsoportot feljebb lépő Khant. És lesz-e végre Alvarez vs. Golovkin? A mexikói bátran állt a kérdéshez.

bn-nx704_canelo_p_20160508020812.jpg

Las Vegasban a T-Mobile Arénát felavató és 16,540 szurkoló előtt rendezett összecsapás kérdése az volt, hogy a komoly tűzerővel megáldott Saul Alvarez (47-1, 33KO) vagy a naturálisan két súlycsoporttal lejjebb, váltósúlyban küzdő, de a sebességet, gyorsaságot képviselő Amir Khan 31-4,19KO) tudja úgy kamatoztatni erősségeit, hogy az elég legyen a győzelemhez. 

A találkozó nyitó meneteiben az esélytelenebbnek tartott Khan volt az aki sokat mozogva eltudta kerülni Alvarez bombáit és villámgyors kombinációival szépen kipötyögte a mexikóit, aki viszont gond nélkül átsétált ezeken a próbálkozásokon. Alvarez leginkább csak a levegőt vagy a kötelet püffölte, viszont a menetek előrehaladtával szorgalmasan igyekezett testütésekkel lassítani Khant. Öt-hat menet után Khan tűnt a jobbnak és sikerült átültetnie saját, támadószellemű bunyójában, azokat az elemeket, amelyeket korábban Floyd Mayweather és Erislandy Lara is sikeresen alkalmaztak a mexikói ellen. Alvarez nem tudta lezárni a ringet és ezzel komolyabban elcsípni Khant, így javarészt tanácstalannak tűnt, de aztán jött a hatodik felvonás és villant Canelo jobbkeze.

A mexikói egy falatromboló jobbossal megkontrázta Khan támadását, a tökéletesen állcsúcsra mért ütéstől pedig mereven zuhant a brit a padlóra. Khan egy ideig mozdulni se tudott, a kiütés könnyen esélyes, hogy ismét az év legnagyobbja legyen csakúgy, mint Canelo tavalyi KO-ja James Kirkland ellen. Canelo komoly sporttársiasságát igazolja, hogy a kiütés után rögtön letérdelt Khan mellé megnézve, hogy nem esett-e komolyabb baja. 

 

Érdekesség, hogy a kiütés pillanatában Canelo két pontozóbírónál is vezetett, míg a harmadiknál egy ponttal Khan állt jobban. A pontozás csúnyán nem tükrözi a meccs képét, hiszen Canelo úgy, - mint korábban már többször - most se nagyon tudott mihez kezdeni egy sokat mozgó, gyors ellenféllel szemben. Végül beigazolódott, amit sokan vártak és Khan nem bírta hiba nélkül végig bokszolni, amit Mayweather és ennek megfizette az árát. 

Khan a találkozó után a Twitteren köszönte meg a támogatást, jelezte, hogy jól van és gratulált Canelonak.

A mexikói a találkozó után elmondta, hogy Khan valóban egy nagyon gyors bunyós és tudta, hogy kiegyenlített csata lesz az elején, de úgy érzi ismét bizonyította, hogy sokoldalú bokszoló. Canelo bátran fogadta az este legjobban várt kérdését is és ellentétben korábbi nyilatkozataival, most azt mondta, hogy neki nem gond a súly és bokszolni akar a találkozót a helyszínen megtekintő Gennady Golovkinnal, mégpedig 160 fonton. Golovkin ugyebár a WBC kötelező kihívója és a szervezet elrendelte, hogy amennyiben Canelo most megvédi a címét legközelebb már GGG ellen kell bokszolnia és nem 155 fontos köztes súlyon, hanem a középsúly valós határát jelentő 160-on.

Canelo és csapata eddig kerülte a veretlen kazah KO-kirány elleni összecsapást most viszont a mexikói bunyós promótere Oscar De La Hoya is meglepően nyitott volt a témára és már üzent is Golovkinnak.

Golovkin, holnap ne felejtsd el felvenni a telefonodat! Keresni fogunk! Csak vedd is fel a telefont!

Ami Khant illeti, ahogy az várható volt vissza fog térni váltósúlyba, ahová Kell Brook már rögtön jelezte, hogy szívesen fogadná. Összességében a brit jól helytállt, de a papírformának megfelelően tegnap este a nagyobb, erősebb Canelo bizonyult a jobbnak. 

A HBO PPV gála programjában kapott még helyet a David Lemieux vs. Glen Tapia összecsapás is, melyen Lemieux olyan verésben részesítette ellenfelét, hogy Tapia csapata a negyedik menetben bedobta a törölközőt. Ezzel Lemieux negyedik menetes TKO győzelemmel próbálja feledtetni a Golovkin elleni kiütéses vereségét. Menetet sem veszítve (100-90, 100-90, 100-90) győzött Frankie Gomez is Mauricio Herrera ellen, míg Curtis Stevens a második menetben állította meg Patrick Texeirát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr68696044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pedgyessy Méter 2016.05.08. 18:05:18

érzek egy gyenge párhuzamot a ko és london jövője között

TwoBee 2016.05.08. 18:38:43

Ket sulycsoportot ugrani felfele nem volt tul bolcs dontes... Varhato volt hogy Khan csunyan szogbe fog lepni. Azert jo bunyos es remeljuk nem razta szet az agyat ez a bomba.
süti beállítások módosítása