Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Őserő a sebesség ellen - Saul Alvarez és Amir Khan is harcra kész

2016. május 07. - C2C

A két bunyós helyi idő szerint szombaton este találkoznak Las Vegasban. Alvarez az erőt, Khan a gyorsaságot képviseli. A tét pedig az öv, amit Golovkin is nagyon szeretne. 

maxresdefault_3.jpg

Saul Alvarez (46-1-1, 32KO) - mexikó jelenlegi legnagyobb ökölvívó sztárja - legutóbb Miguel Cotto legyőzésével szerezte meg a középsúlyú világbajnoki címet, igaz már Cotto ellen sem a középsúly valós határát jelentő 160 fonton, hanem 155 fontos köztes súlyon találkoztak. Alvarez az utóbbi időben már rendre ezen a bizonyos 155 fonton bokszol éppen ezért sokan már el is nevezték 'Caneloweight'-nek. 

A súly tehát 155 font a meccs tétje mégis a WBC középsúlyú bajnoki öve lesz. Alvarez korábban nagyváltósúlyban, míg Khan (31-3, 19KO) kisváltósúlyban szerzett világbajnoki címeket, ezért kissé nonszensznek tűnhet a találkozó, de előfordult már a boksz történelmében, hogy az ilyen merésznek induló párosításokból lettek a legemlékezetesebbek csaták.

Alvarez legutóbb a már említett Cottót detronizálta, míg Khan legutóbb Chris Algieri ellen szenvedett ki egy pontozásos győzelmet. A mexikói bunyós erősségei közé sorolhatjuk igen komoly tűzerejét, melynek sok látványos kiütést köszönhet, a brit viszont villámgyors sebességével tűnik ki a mezőnyből ezért érdekes lesz a két stílus találkozása a szorítóban. 

Az összecsapás győztesének legközelebb papíron Gennady Golovkin ellen kell megvédenie címét, aki április végén a második menetben söpörte el Dominic Wade-et. 

A tegnapi napon sor került a mérkőzés előtti szokásos mérlegelésre, melyen mindkét bunyós pontosan a megegyezett 155 fonton abszolválta a procedúrát. 

 A gálán kerül kerül megrendezésre David Lemieux és Glen Tapia összecsapása, ahol van rá esély, hogy a döntés nem marad a pontozóbírókra, továbbá a Frankie Lopez vs. Mauricio Herrera és a Curtins Stevens vs. Patrick Teixeira összecsapások is helyet kaptak a program undercardjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr288693484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása