Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Teltház és remek hangulat a Millenárison

2016. április 17. - C2C

 A Magyar Ring profi ökölvívó gálán Szellő Imre simán, Harcsa Norbert viszont nehezen győzött, a legnagyobb pofonokat pedig Bozai Gyula és Tóth Tamás visszavágója hozta.

A Rácz Félix által vezetett Felix Promotion tavaly októberben már beköszönt a Millenáris Teátrumba és egy remek hangulatú gálát hoztak tető alá, amelynek tegnap este jött el a folytatása.

intro160416-1024x622.jpg

A folytatás helytálló, mivel az este főmérkőzésén Bozai Gyula és Tóth Tamás a tavalyi döntetlenjüket igyekeztek egyszer és mindenkorra eldönteni. A tét ezúttal a cirkálósúlyú Magyar-bajnoki cím volt a két bunyós pedig a legutóbbi küzdelmükhöz hasonlóan ismét látványos, nyílt sisakos csatát vívtak. A közönség rengeteg tiszta találatot láthatott, semmi pötyögés és taktikázás, mindketten az első perctől kőkeményen odaálltak egymás elé és felváltva kérték a pofonokat. A meccs első felében inkább Tóth tűnt a jobbnak, aztán a negyedik menettől Bozai is elővette az ágyúit és a találkozó második felében már nála voltak a hangsúlyosabb találatok. A két harcos mindent kiadott magából az utolsó menetben pedig a maradék puskaport is ellőtték és a tizedik felvonásra már az egész csarnok zengett, hiszen egy igazi tiszta szív háborút láthattak.

A döntés a pontozókra maradt, akik ismételten nem tudtak győztest hirdetni és 97-93, 94-96, 95-95 arányban ez az összecsapás is döntetlennel zárult. A meccs után Bozai tűnt az elégedetlenebbnek, de az interjúk alatt már mindketten nagyon szimpatikusan nyilatkoztak egymásról, és mint kiderült a két ökölvívó jó kapcsolatot ápol egymással a ringen kívül is. Ringen belüli rivalizálásuk viszont még nem érhetett véget, hiszen két nagyszerű csata után sem sikerült eldönteni, hogy melyikőjük a jobb, ezért elég valószínű, hogy hamarosan egy trilógiává fog bővülni Bozai és Tóth párharca.

Győzött, ezzel továbbra is veretlen Szellő Imre, aki a brazil Carlos Ailton Nascimento-t múlta felül, menetet sem veszítve egyhangú pontozással. A tíz menetes találkozón hiába volt Szellő a keményebb és pontosabb, összességében nem tudott kárt tenni brazil riválisában. A ceglédi bunyós saját elmondása szerint túlságosan is rágörcsölt a kiütésre ezért maradtak el végül a „szellős” pofonok, viszont május végén ismét bizonyíthat, amikor hazai terepen, Cegléden fog újfent ringbe lépni.

Negyedik mérkőzésén is őrzi veretlenségét a profik táborában Harcsa Norbert, miután kemény küzdelemben legyőzte az örmény-cseh Anatoli Hunanyant. Harcsa remekül kezdte a találkozót és az első felvonásban sikerült is úgy eltalálnia ellenfelét, hogy annak kesztyűje érintse a padlót, ami pedig a szabályok értelmében már leütésnek számít. Hunanyan keményebben jött ki a következő menetekre és sokszor keményen eltalálta Harcsát, aki a hat menetes mérkőzés második felére láthatóan el is fogyott. A találkozó vége látványos küzdelmet hozott, és mint kiderült a leütés jelentette a különbséget, amivel mindhárom pontozónál 57-56 arányban győzött Harcsa. A veretlen bunyós duplán örülhet, hiszen pénteken öccse Harcsa Zoltán döntőbe jutott a Törökországban zajló olimpiai kvalifikációs versenyen, ezzel pedig már biztosan ott lehet a nyáron Rióban.

Sima győzelmet aratott Pintye Szabolcs, aki hat menetben egyhangú pontozással múlta felül Joseph Sinkalát és szintén hat menetben egyhangú pontozással győzött Kovács Zoltán is Fred Sayuni ellen.

A gálán döntetlennel a zárult a Kis Máté vs. Egedi Renátó összecsapás, míg Szilvai László és Kispál Zoltán egyaránt négy menetben nyertek pontozással.

A teltházas esemény legnagyobb hiányzója Bedák Zsolt volt, aki már a Fülöp-szigeteken készül jövő hétvégi megmérettetésére a WBO kispehelysúlyú világbajnoka Nonito Donaire ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr58633576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása