Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Ha tartja magát az ígéretéhez, ma éjjel utoljára lép ringbe Manny Pacquiao

2016. április 09. - C2C

 Floyd Mayweather után a jelenkor másik ikonikus ökölvívója is távozni készül a sportágtól. De nem lesz sétagalopp a Las Vegas-i mérkőzés, mely egyben egy döntetlenre álló rivalizálást is végleg eldönt.

Manny Pacquiao (57-6-2-(38KO)) huszonegy éven át tartó pályafutása alatt nyolc különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett, de ma éjjel papíron utoljára húz kesztyűt, majd főállású politikus lesz. Ellenfele az a Timothy Bradley (33-1-1(13KO)), akivel már korábban kétszer is megütköztek és kettejük csatája jelenleg 1-1-es döntetlenre áll. A meccs tétje, tehát nem csak az, hogy Pacquiao győzelemmel vonul-e vissza vagy sem, sokkal inkább, hogy kettejük párharcából ki kerül ki egyértelműen győztesen. 

Hiszen előző két találkozásuk után bőven maradt vita és elégedetlenség a rajongókban. Első ízben 2012 júniusában csaptak össze. Arra a találkozóra Pacquiao a WBO váltósúlyú világbajnokaként érkezett, de a bajnoki övvel már Bradley távozott a ringből, miután talán az egész világ legnagyobb meglepetésére a pontozók kihozták az amerikait győztesnek. 

Az a találkozó óriási vitákat kavart. A legtöbb külföldi szaklap és a rajongók is egyöntetűen kifejezték, hogy a találkozót Pacqiuaónak kellett volna nyernie és sokan azóta is rablásként gondolnak vissza arra az ítéletre. Ráadásul Bradley nem élvezte a bajnokok életét. Többször halálosan megfenyegették és azóta is élete egyik legnehezebb időszakaként gondol vissza a meccs utáni hónapokra. Nem csoda, hiszen, akkor Bradley hónapig hallgathatta, hogy nem érdemelt győzelmet és csak csalással sikerült nyernie. Ezt egy sportolónak nagyon nehéz megélnie, aki csak tette a dolgát, próbálta a legjobbját nyújtani, de végül élete egyik legnagyobb lehetősége átokként telepedett a vállára. 

Csakhogy ez az átok adott Bradley-nek egy olyan motivációs lökést és éhséget, aminek köszönhetően nem csak a gödörből mászott ki, de a rajongókat is sikerült maga mellé állítania. Bokszolt egy év mérkőzését Ruslan Provodnikov ellen, ahol oroszlán-szívről és acél-állakról tett tanúbizonyosságot, illetve legyőzte a Pacquiaót merevre ütő Juan Manuel Marquezt is. 

Pacquiaónak, viszont a Bradley elleni vereség csúnya töréspont volt és fél évre rá jött az ominózus év kiütése díjas vereség a mexikói ellen. Visszatérő meccsén simán kipontozta Brandon Riost, majd következhetett a revans, vagyis a Bradley-Pacquiao 2, 2014 áprilisában.

Ami bár nagy vitákat nem kavart, mégis hagyott kételyeket maga után. A meccs első felében, ugyanis Bradley dominált és sikerült kibokszolnia Pac-Man-t, aminek eredményeképp öt menet után két pontozó lapon is vezetett. Ekkor jött egy vádli-sérülés, ami látványosan visszavette Bradley teljesítményét. Passzívvá vált és Pacquiao uralta a meccs második felét, ez pedig elég volt, hogy visszavágjon az amerikainak és egyhangú pontozással visszaszerezze világbajnoki címét. 

Ezek után Pacquiao-nak jött egy Chris Algieri elleni győzelem, Bradley-nek pedig egy döntetlen Diego Gabriel Chavez ellen, ahol éppenséggel pont győzelmet érdemelt volna az amerikai. Majd következettt az "Évszázad Mérkőzése", a Floyd Mayweather vs. Manny Pacquiao összecsapás, a meccs, amely minden idők legnagyobb bevételét generálta, ám a hype-nak nem sikerült felnőni és egyoldalú küzdelemben győzött Mayweather. Pacquiao a meccs után nem nagyon ismerte el a vereségét, vagy amikor épp igen, akkor sérült vállára fogta, melyet a meccs után meg is operáltak. 

És míg Pacquiao a pályája talán legfontosabb mérkőzésének az elvesztése után érkezik, addig Bradley győzelmekkel hangolódott a trilógia utolsó felvonására. Tavaly júniusban Jessie Vargast győzte le pontozással és természetesen, ahogy egy Bradley-meccshez illik, itt is maradt némi balhé a meccs végére. Az utolsó menetben Vargas egy tiszta találattal megfogta Bradleyt, viszont a mérkőzésvezető néhány másodperccel hamarabb véget vetett a találkozónak. Vargas elhitte, hogy győzött, de végül kiderült, hogy a bíró csak nem jól hallotta mennyi van hátra, ezért fújta le a meccset pár másodperccel előbb. A döntés végül a pontozókra maradt és Bradley távozhatott a győzelemmel.

Bradley a meccs után lecserélte, addigi amatőr kora óta mellette álló trénerét Joel Diazt és a helyére érkezett Teddy Atlas. Atlas keményen feltüzelte Bradleyt, akinek hosszú évek után ismét sikerült kiütéses győzelmet aratnia. Áldozata az a Brandon Rios volt, akit korábban Pacquiao is simán legyőzött, igaz ő kiütni nem tudta.

 usa-today-9237322_0.jpg

És így jutottak el a trilógia lezáró epizódjához, melynek tétje a WBO váltósúlyú nemzetközi bajnoki címe lesz, miután Bradley kötelező kihívója helyett a filippínó elleni összecsapást választotta, így a szervezet megfosztotta őt a teljes jogú világbajnoki címtől. Pacquiao sérült válla elméletileg rendben van és edzője Freddie Roach szerint mindkét kezét 100%-osan tudja használni. A felkészülés jól sikerült és Pacquiao sikerre éhesen fog érkezni a ringbe szombat este. Azt viszont tartja, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése, pedig az elmúlt napokban többször is megemlítették, hogy ha győzne, még lehetne benne egy Saul Alvarez vagy Terrence Crawford elleni összecsapás. Pacquiao, viszont elmondta, utolsó meccse után szeretne maximálisán a politikai pályájára fókuszálni, hogy másokon segíthessen. 

És pont Bradley lehetne az, aki egy győzelemmel végleg nyugdíjazhatná a filippínót. Azt az embert, aki komoly szerepet játszott Bradley karrierjének legmélyebb időszakában. Azt az embert, aki miatt Bradley bizonyítani akarta, milyen fából faragták és ami miatt ma az egyik legjobbnak tartott ökölvívó a mezőnyben. A mérkőzés helyszíne az MGM Grand szálloda lesz Las Vegasban. A főmérkőzés előtt a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka Arthur Abraham (44-4-(29KO)) készül megvédeni címét a veretlen mexikói Gilberto Ramirez (33-0-(24KO)) ellen. 

Bradley készen áll, hogy nyugdíjazza Pacquiaót: 

Nem az a bunyós vagyok, aki voltam. Jobban felkészültem és tudom mik azok a dolgok, amiket nem tudok vagy nem tehetek meg, illetve amiket meg kell tennem Pacquiao ellen!

 A mérkőzést a tengerentúlon az HBO tűzi képernyője Pay Per View konstrukcióban, melyre a az esemény szervezője Bob Arum 7-800 ezer előfizetőt jósol. Azonban az se lenne meglepetés, ha a tévénézőket már nem hozná lázba a két ökölvívó harmadik összecsapása. 

A filippínó nem becsüli le ellenfelét és úgy érzi ez az összecsapásuk sikerülhet a leglátványosabbra:

 Teddy Atlas miatt egy jóval agresszívabb Bradleyt várok. Láthattuk, hogyan muzsikáltak Rios ellen. Úgy hiszem, ez egy akciódúsabb összecsapás lesz, mint az első kettő volt.

A tegnapi napon sor került a mérkőzés előtti kötelező mérlegelésre, melyen Manny Pacquiao 145.5, míg Timothy Bradley 146.5 fonttal abszolválta a procedúrát. A főmérkőzés előtt ringbe lépő Arthur Abraham, illetve Gilberto Ramirez egyaránt 168 fonttal hozták a nagyközépsúly limitjét. 

Ha hihetünk Pacquiaónak, akkor utoljára láthatjuk a ringben, egy nagy győzelemmel ugyanakkor lehet megváltoztatná a véleményét. Vagy a bizonyítási vágytól farkaséhes Bradley végleg nyugdíjazza, az utóbbi években közel sem a fénykorát idéző filippínót? Kettejük párharcának lezárása, tehát egyben egy karrier lezárását is jelentheti. A kérdés csak, hogy hogyan?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr498580214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2016.04.10. 06:52:33

Vegyes érzelmek vannak bennem, nem amiatt amiért Pacman nyert, hanem jobb lett volna ha nem így.
2 ilyen maszatolós leütés elvitte a meccset, Bradley még csak nyomokban se hozta azt a tűzet mint az első 2 mérkőzésen, ahol sokkal de sokkal komolyabb fejütéseket beszedett.
Miért nem akart küzdeni Bradley?
Jó, volt olyan rész amikor küzdelem szaga volt, de az is csak óvatosan, nehogy beszaladjon egy erősebb fejütés, nagyon nem éreztem azt a hevességet mint akár a 2-ik meccsükön.
Na inkább nem írom le amit gondolok.
Ha búcsúmeccs volt valóban, akkor szép volt Manny
süti beállítások módosítása