Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Bradley nagyon simán verte Riost, aki a meccs után bejelentette visszavonulását

4 éve nem ütött ki senkit Bradley. Ez az átok most megtört.

2015. november 08. - C2C

Bár előzetesen izgalmas mérkőzésre lehetett számítani, mégis a vártnál sokkal simábban védte meg WBO váltósúlyú címét Timothy Bradley(33-13KO-1-1) helyi idő szerint szombat este Las Vegasban a Thomas & Mack Center-ben rendezett gála főmérkőzésén Brandon Rios (33-24KO-3-1) ellen.

Rios, ugyan fogadkozott, hogy mennyire kemény edzőtáboron van túl és tudta is, hogy egy győzelemmel újra visszatérhetne a nagy és sok pénzzel kecsegtető mérkőzések kapujába, de ezek a törekvései a héten végleg szertefoszlottak. A problémák már pénteken, a hivatalos mérlegelésen kezdődtek, hiszen Rios ugyan csak egy kicsivel, de túl lépte a váltósúly határát jelző 147 fontos értéket. A fölösleget egy gyors futással le is dolgozta és sikeresen mérlegelt kereken 147 fonttal, de az mégis egyértelműen látszott Rios testén, illetve arcán, hogy rengeteget kivett belőle a nyolc hetes fogyasztás. 

A meccs napján már 170(!) fontot nyomott Rios, amiből tisztán látszik, hogy nem gyenge súlyproblémái lehettek a felkészülés alatt és a meccs első percétől látszott, hogy Rios enervált, gyenge és fele olyan ütésszámmal nem dolgozott, mint, amit legutóbb Mike Alvarado ellen láthatunk tőle.

Persze jogos az is, hogy mindenki, annyit bokszol, amennyit hagynak neki és tény, hogy Bradley fantasztikus teljesítményt nyújtott. Teddy Atlas edző úgy tűnik jó munkát végzett Bradley-vel és lehet, hogy a közös munkának jó pár sikeres címvédés lehet az eredménye. Bradley az első gongszótól kezdve Rios fölé nőtt, gyakorlatilag túldolgozta őt. Mind lábon, mind kombinációkban remek volt, a védekezésére is figyelt, ráadásul végig higgadt maradt és nem veszítette el a fejét, aminek köszönhetően nem szaladt bele fölösleges pofonokba. 

A különbség a két bunyós között fokozatosan nőtt, ráadásul Rios a mérkőzés második felében már ütést is alig indított, míg Bradley egyre jobban színezte a támadásait és többször gyönyörű, négyes-ötös kombinációkat ütött csak a bal kezével.

Bradley munkája a kilencedik menetben érett be, amikor egy testre mért horogtól Rios térdre rogyott és csak nagy nehézségek árán bírt felállni, ám az ezt követő Bradley rohamnál már gyakorlatilag arra nem volt ereje, hogy a kezét felemelje, így Tony Weeks mérkőzésvezető kihírdette Bradley TKO győzelmét. 

Bár Bradley a győzelme nem, a kiütés mindenképp az este meglepetése volt. A "sivatagi viharnak" becézett Bradley-nek utoljára 2011 novemberében sikerült idő előtt megállítania ellenfelét. Akkor Joel Casamayort a nyolcadik felvonásban ütötte ki, ám azóta még csak padlóztatnia sem sikerült egy ellenfelét sem. 

Nem mondom, hogy a kiütés miatt Bradley rögtön egy KO-király lesz, illetve azt sem állítom, hogy most minden dícséretet öntsünk Teddy Atlas nyakába, hiszen a tegnapi Brandon Riost elnézve egy Joel Diaz-féle Bradley is valószínűleg könnyedén megoldotta volna, mindenesetre Bradley ismételten bizonyította, hogy klasszis bunyós és Top Rank "házi rangadók" helyett ideje lenne a legjobbakkal kiállnia.

Mert Bradley-nek helye van a legjobbak között ez tény. Fiatal, technikás és újra megízlelte, hogy milyen kiütni valakit, ami biztos jót tesz az önbizalmának. Bár sok kritika érte az edzőváltás miatt, Atlas-nál úgy néz ki jó kezekben lesz a fiú. 

Ami nagy kérdés, hogy innen hova tovább? Több helyről hallani egy Pacqiuao elleni harmadik meccs ötletét, de most komolyan szükség van erre?? Bradley már mindenkivel bokszolt Arum istállójából és bár ott van még a kisváltósúlyú Terence Crawford az igazi pénzes meccsek mégis a másik oldalon vannak. Thurman, Porter, Khan, Brook, Danny Garcia... És ez csak néhány név, de mindegyik ellen szívesebben nézném bizonyítani Bradleyt mint Pac-Man ellen. 

Az egyetlen probléma a promóteri ellentéteket leszámítva az, hogy a WBO kilencven napot adott a Bradley-Rios győztesének, hogy kiálljon a veretlen Sadam Ali ellen. Ali egy nagyon jó kis bunyós, pont egy éve Luis Carlos Abregu-t verte, míg azóta Francisco Santanat is kipontozta, de még közel se számít akkora névnek, mint egy Khan vagy Thurman. 

Az biztos, hogy az imént említett nevek közül Bradley, Ali ellen keresné a legkevesebbet. Tegnap 1,9 millió dollárral lett gazdagabb, de Ali ellen ilyen összeget ziher, hogy nem kapna míg a már említett bunyósók ellen azért vastagon megpakolhatná a zsebét. Persze ott a jó öreg Arum-Haymon ellentét, ami miatt valószínűleg nem lesznek ilyen meccsek és marad Sadam Ali befutónak (akit De La Hoya képvisel) vagy esetleg Pacquiao, mégis szomorú, hogy egy ilyen bunyóst mint Bradley nem látunk a súlycsoport krémje ellen, csak azért mert ők - Brook-ot leszámítva - Haymon bunyósai. Nem akarok ítéletet hozni, hogy ez most Arum, Al Haymon, a tévétársaságok vagy akárki más hibája, mégis szomorú, hogy, a váltósúly egyik világbajnokának nincs lehetősége arra, hogy a legnagyobb nevek ellen álljon ki csak azért mert a promóterek összeugattak. Bradley bárkire nézve veszélyes ellenfél lehet, ezért ő a legnagyobb vesztese ennek az elmérgesedett helyzetnek. 

image.JPG

Olyat is lehetett olvasni, hogy Bradley akár a Cotto-Alvarez meccs győztese ellen is mehetne. Na most bármekkora vicc, hogy Cotto középsúlyban bunyózik a méretei alapján simán megnézném Bradley ellen, hiszen sokkal nem nagyobb. Az minden téren egy jó és kompetitív meccs lenne. Canelo már neccesebb kérdés. Ha megveri Cottot, akkor fixen nem kéne Bradley-nek ellene bokszolnia. Bradley 146 fonttal simán hozza a váltósúlyt. Oké, hogy Canelóval valószínűleg 155 fonton találkoznának, de a méretbeli különbség akkor is irreálisan sok lenne Canelo javára és könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy Alvarez előbb-utóbb akkor is lebontaná Bradleyt, ha csak a kettős fedezékét bombázná. 

Ami viszont Riost illeti, ő bejelentette a visszavonulását a mérkőzés után. Igaza van abban, hogy sok ringháborút megvívott már, a fogyasztással is biztos gondjai vannak és szerintem már az a bizonyos tűz sincs meg benne. Egy remek harcos volt, akit mindig élmény volt nézni és trilógiája Mike Alvaradóval örökké emlékezetes marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr808058492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása