Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Visszatérőké a főszerep szombat este

2016. március 19. - C2C

"Baby Bull" Juan Diaz és Mike Alvarado is számos nagy csatában részt vettek, egyszer már bejelentették a visszavonulásukat, de nem bírták sokáig a szorítón kívüli életet.

box_ag_split_1296x729.jpg

Juan Diaz (40-4-(19KO)) könnyűsúlyban a négy nagy szervezetből háromnál is világbajnoki címet szerzett, de persze ez már nem ma volt. A közönségbarát stílusáról ismert Diaz kétszer bokszolt - és kapott ki - a mexikói legenda Juan Manuel Marqueztől, két emlékezetes mérkőzésen. Szintén kétszer találkozott Paulie Malignaggival, akit egyszer legyőzött (igaz csak a pontozóknál, a győzelmet Malignaggi érdemelte volna), a visszavágón viszont már kikapott. Az említett bunyósokon kívül még Nate Campbell győzte le Diazt, akinek viszont négy veresége mellett vannak emlékezetes sikerei is, hiszen többek között Julio Diaz és Michael Katsidis ellen is győztesen hagyta el a szorítót. 2010-ben, a második Marquez vereség után már bejelentette a visszavonulását, ám akkor három évig bírta, majd visszatért és 2013-2014-ben öt győzelmet is aratott alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben. A most 32 éves Diaz utolsó meccsét másfél éve vívta, ám a tavalyi esztendőt egy vállműtét miatt volt kénytelen kihagyni. 

Mike "Mile High" Alvarado (34-4-(23KO)) elsősorban a Brandon Rios ellen vívott véres trilógiája miatt égett be a rajongók emlékezetébe. Mindhárom összecsapás kőkemény ringháborút hozott, az elsőt Rios nyerte (TKO-7), a visszavágón viszont már Alvarado kezét emelték a magasba (UD-12). Alvarado karrierje innen csúnya mélyrepülésbe kezdett. Először megállította őt a "szibériai-Rocky" Ruslan Provodnikov, majd Diazhoz hasonlóan ő is kikapott Juan Manuel Marqueztől. Utolsó meccse - a trilógia harmadik felvonása Riosszal - tavaly januárban volt és Alvarado nagyon gyenge formát mutatva a harmadik menetben kapitulált. A 36 éves bunyós az elmúlt években többször került összetűzésbe a hatóságokkal, valamint a felkészülését se vette túlságosan komolyan, de elmondása szerint ennek vége és szeretné még néhány alkalommal bizonyítani, hogy miféle fából faragták.

A két harcos, tehát nem hagyta sokáig lógni a kesztyűket és ma este mindketten visszatérnek a szorítóba méghozzá közös gálán Houstonban. Juan Diaz ellenfele Fernando Garcia (30-7-2-(18KO)) lesz, míg Alvarado, Saul Corral (19-9-(10KO)) ellen bizonyíthat. Diaz valamivel könnyűsúly felett, (136.4 font), míg Alvarado kicsivel a váltósúly felett (147.2 font) mérlegelt a találkozóra. "Baby Bull" meccse tíz, míg "Mile High" összecsapása nyolc menetre van kiírva és mindketten bizakodóak, hogy ha a visszatérés gond nélkül sikerül (mondjuk egy fokkal jobban mint Margaritónak), akkor várhat még rájuk néhány komolyabb összecsapás is.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr688499040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása