Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Brutális kiütéssel védte meg címét Deontay Wilder

Tyson Fury is megjelent a ringben. Könnyed győzelemmel tért vissza David Haye is

2016. január 17. - C2C

Látványos és a vártnál szorosabb küzdelmet hozott tegnap éjjel a veretlen, amerikai WBC világbajnok Deontay Wilder és kihívója a lengyel Artur Szpilka csatája. A Brooklynban rendezett összecsapás pazar hangulatban zajlott, amelyről leginkább a lengyel drukkerek gondoskodtak.

wilder-szpilka-ko-stst1-800-700x422.jpg

A mérkőzés viszonylag lassan indult be, amiben nagy szerepe volt annak, hogy a fordított alapállású Szpilka nem adta könnyen magát és sok mozgással sikerült szorossá tennie a mérkőzés első felét. A címvédő Wilder az összecsapás második felében kezdett magára találni és többször is keményen eltalálta a látszólag egyre fáradtabb Szpilkát, akit a 9. menetben egy brutális jobbossal gyakorlatilag merevre ütött. Szpilka a kiütés után még hosszú percekig feküdt a padlón, később kórházba szállították. 

Bár a világbajnoknak sikerült látványosan megvédenie a címét Wilder teljesítménye messze nem volt meggyőző és eddigi talán legnehezebb ellenfelére talált Szpilka személyében. Wilder nagyon kevés ütést indított, keveset mozgott és a nála jóval alacsonyabb és rövidebb karú lengyel még így is többször tisztán el tudta találni. 

A leállítás pillanatában Wilder a pontozóknál 78-74, 78-74, 77-75 arányban vezetett. A mérkőzés után a WBA és a WBO friss bajnoka, a brit Tyson Fury lépett a ringbe, amit rögtön követett is a "mivanmivanmivan" effektus és a heves szócsata a két bajnok között. 

A főmérkőzés előtt az amerikai Cherles Martin megszerezte az IBF betöltetlen nehézsúlyú világbajnoki címét, miután ellenfele Vyacheslav Glazkov a harmadik menetben egy balszerencsés mozdulatot követően - mint utólag kiderült elszakadt a keresztszalagja - jelezte a mérkőzésvezetőnek, hogy nem tudja folytatni a küzdelmet. 

Magabiztos első menetes kiütéssel tért vissza három és fél éves pauzát követően David Haye. A Londonban rendezett mérkőzésen ellenfele Mark de Mori volt, aki viszont nem tudta megnehezíteni a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok dolgát és már az első menet végén egy kemény támadást követően a padlóra került és ott is maradt. Haye a mérkőzés után jelezte, hogy visszatért és bárkire készen áll, hogy ismételten világbajnok lehessen.

david-haye-mark-de-mori_3401211_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr388280578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása