Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Meet Artur Szpilka

2016. január 10. - C2C

Jövőhét szombaton Brooklynban, egész pontosan a Barclays Centerben készül megvédeni WBC nehézsúlyú világbajnoki címét a veretlen amerikai Deontay Wilder. Ellenfele a jó mérlegű lengyel Artur Szpilka lesz, akinek húsz győzelme mellett mindössze egy veresége van, az is Bryant Jennnigs ellen még két évvel korábbról. Az akkor még veretlen Jennings az utolsó, tizedik felvonásban tudta megállítani Szpilkát, aki azóta viszont szépen tör felfele és begyűjtött négy győzelmet, köztük honfitársa a korábbi világbajnok Tomasz Adamek skalpját is.

Szpilka profi ökölvívói pályája előtt is kiosztott néhány pofont, hiszen 2008-as debütálása előtt futball-huligán volt, vagyis van tapasztalata az utcai bunyókban is. A még mindig csak 26 éves bunyós jól döntött, amikor felhagyott korábbi életével és inkább az ökölvívást választotta, ahol tudja kamatoztatni a tudását és nem is nem kell félnie attól, hogy néhány kiosztott pofon után bilincsben viszik el. Szpilka amióta áthelyezte székhelyét az Egyesült Államokba, Ronnie Shields irányítása alatt készül és jövőhét végén élete legnagyobb lehetőségét kapja meg, amikor első ízben bokszolhat világbajnoki címért.

A meccs toronymagas esélyese természetesen Wilder, aki 35 meccsen veretlen és mindössze Bermane Stiverne bírta végigállni ellene az előírt menetszámot. Szpilka ugyan igazi tiszta szívű harcos, de a képességei erősen limitáltak, emellett tíz centivel alacsonyabb Wildernél és az ütőtávja is sokkal kevesebb, ezért óriási meglepetés lenne az is ha csak megnehezíteni a világbajnok estéjét. 

Mindenesetre mismatch vagy sem, ő az aktuális kihívó, ezért nézzük is meg a SHOWTIME videóját Szpilkáról. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr928258620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása