Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Megvan Anthony Joshua ellenfele

2016. november 01. - C2C

Az az Eric Molina lett a befutó, aki nemrég nyugdíjazott egy korábbi bajnokot. 

skysports-joshua-v-molina-anthony-joshua-eric-molina-sk-sports-box-office-heavyweight_3821839.jpg

Egy darabig úgy tűnt, hogy még Wladimir Klitschko is lehet a veretlen IBF nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua (17-0, 17KO) soron következő ellenfele, de miután az ukrán megsérült, két másik versenyző tűnt a legvalószínűbb befutónak: a szintén brit David Price, illetve az amerikai Eric Molina. 

A lehetőség végül Molina (25-3, 19KO) ölében landolt, így ő állhat majd az eddig minden meccsét kiütéssel nyerő Joshuával szemben december 10-én, Manchesterben. Molináról azt érdemes tudni, hogy áprilisban nyugdíjazta a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú bajnok Tomasz Adameket, tavaly viszont ő kapitulált idő előtt a WBC bajnok Deontay Wilder ellen. 

Molina mérlegén van még egy eredmény, amire nem feltétlen büszke: Chris Arreola ellen lépett ringbe még 2012-ben, de már az első menetben kiütéses vereséget szenvedett. Ettől függetlenül nem rossz bunyós, de nem kis meglepetés lenne, ha legyőzné a britek sztárját. 

A gálán lesz még egy izgalmasnak ígérkező nehézsúlyú összecsapás, ahol Dillian Whyte (19-1, 15KO), a korábbi világbajnoki kihívó és balhéiról is ismert Dereck Chisora (26-6, 18KO) ellen húz kesztyűt. Whyte tavaly vesztette el a veretlenségét, pont Joshua ellen, míg Chisora leginkább arról lehet híres, hogy Vitali Klitschko, David Haye, és Tyson Fury ellen is bokszolt, de mindhármuktól vereséget szenvedett. Furytól ráadásul kétszer is.

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr2511921967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása