Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Ígéretes meccsek az étlapon

2016. október 27. - C2C

A Showtime jövő év márciusáig hét párosítást is bejelentett, köztük a váltósúly legígéretesebb rangadójával, az idei év egyik meglepetésének a visszavágójával, veretlen harcosokkal és címegyesítésekkel.

cvorugcxeaas9us.jpg

Persze, ez nem a teljes termés, ami az ökölvívó gálákat illeti, mivel ezek csak azok a párosítások, melyek a tengerentúlon a Showtime televíziós csatornán futnak majd, de bőven találni köztük izgalmas mérkőzéseket. Kezdés decemberben...

December 10. - Los Angeles, USC Galen Center

  • Jesus Cuellar (28-1, 21) vs. Abner Mares (29-2-1, 15KO)

A tét Cuellar WBA 'reguláris' pehelysúlyú címe lesz, melyet még tavaly, Vic Darchinyan kiütésével szerzett meg az argentin bunyós. A találkozó eredetileg júniusra volt betervezve, a Thurman vs. Porter gálára, de Mares szemsérülése miatt halasztani kellett. Mares egyébként vereség után érkezik a ringbe, miután tavaly az év egyik legjobb meccsén pontozással alulmaradt Leo Santa Cruz ellen, most viszont bízik benne, hogy újra visszaülhet egy világbajnoki trónra, melyhez edzője Robert Garcia is nagyban hozzásegítheti, aki korábban két évig dolgozott együtt Cuellarral, így adhat néhány hasznos tippet tanítványának. 

  • Jermall Charlo (24-0, 18KO) vs. Julian Williams (22-0-1, 14KO)

Két fiatal és veretlen ökölvívó csatája, ami már bőven garancia lehet egy remek meccsre. Charlo az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka, és legutóbb Austin Trout felett aratott egy felejthetőre sikerült győzelmet. Az a teljesítmény decemberben nem biztos, hogy elég lesz, mivel Williams már jó ideje kívánkozik Charlo övére, felküzdötte magát kötelező kihívói pozícióba, és elmúlt három meccsét is idő előtt lezárta, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy kimondottan éhes a sikerre a philadelphiai bunyós. Persze a magát csak az 'Ökölvívás Jövőjének' becéző Charlo nem fogja könnyen adni világbajnoki címét.

 A gálát egyébként a Ringstar Sports hozza tető alá, melynek vezetője Richard Schaefer, ezzel tér vissza a boksz-bizniszbe, miután 2014-ben lemondott a Golden Boy Promotions irányításáról. 

Január 14.

  • Badou Jack (20-1-2, 12KO) vs. James DeGale (23-1, 14KO)

Nagyközépsúlyú címegyesítő összecsapás. A Floyd Mayweather által promótált Jack a WBC övét teszi kockára, míg DeGale az IBF címét dobja be a közösbe. Legutóbb közös gálán léptek ringbe, és mindketten elég harmatos produkciót nyújtottak: Jack csak egy döntetlent ért el Lucian Bute ellen, míg DeGale a nem túl acélos Rogelio Medinát verte egyhangú pontozással. 

Január 28. - Las Vegas, MGM Grand

  • Carl Frampton (23-0, 14KO) vs. Leo Santa Cruz (32-1-1, 18KO) II.

Júliusban nagy meglepetésre Frampton többségi döntéssel Santa Cruz veretlensége mellett a WBA 'szuper' pehelysúlyú címét is elvette, ezzel a belfasti bunyós Észak-Írország nemzeti hőse lett. A visszavágóval nem sokat tököltek, mivel mindkét bunyós hamar jelezte, hogy szívesen összecsapnának újra egymással. Sokáig az is benne volt a pakliban, hogy ezúttal Frampton otthonában kerülne sor a visszavágóra, de végül - feltehetőleg a nagyobb érdeklődés miatt is - Las Vegasban landolt a találkozó. 

  • Dejan Zlaticanin (22-0, 15KO) vs. Mikey Garcia (35-0, 29KO)

Szintén két veretlen bunyós nézhet majd egymással farkasszemet. A komoly ígéretnek számító Garcia két és év kihagyás után a nyáron tért vissza a ringbe, de mindössze öt menet alatt elpusztította akkori ellenfelét, és jelezte, hogy ringrozsdának nincs sok nyoma, jöhetnek a komolyabb ellenfelek. A montenegrói Zlaticanin a WBC könnyűsúlyú címét őrzi, és igaz, hogy eddig mindösszesen csak kétszer bokszolt az Egyesült Államokban, de már elvette Ivan Redkach veretlenségét, valamint elutazott Skóciába is, hogy a saját közönsége előtt verje meg Ricky Burnst. 

Február 11. 

  • Adrien Broner (32-2, 24KO) vs. Adrian Granados (18-4-2, 12KO)

A leggyengébb párosítás a felsoroltak közül. Rendben, hogy Bronernek voltak most gondjai bőven, de a nagyszájú bunyósnak egy címmérkőzés volt beígérve a WBA kisváltósúlyú bajnoka, Ricky Burns ellen. Helyette megkapta a relatíve ismeretlen Granadost, aki elmúlt öt meccsét ugyan megnyerte, köztük elvette a nagy reménységnek kikiáltott Amir Imam veretlenségét, de ettől még nem lesz érdekesebb a nagyközönség számára. Bronernek viszont kötelező a győzelem, ha nem akar teljesen eltűnni a süllyesztőben. 

Amennyiben, Broner sikerrel veszi az akadályt, akkor a Showtime fejesei szívesen néznék meg őt, Mikey Garcia ellen, persze csak ha ő is győz februárban.

Március 4. 

  • Danny Garcia (32-0, 18KO) vs. Keith Thurman (27-0, 22KO)

A harmadik veretlen párosítás az étlapon, és ismét egy címegyesítés. A váltósúly egyik rangadója jelenleg, egyben Danny Garcia első értékelhető ellenfele, amióta fellépett a 147 fontos divízióba. Thurman márciusig már nem tervez ringbe lépni, de Garciának még lesz egy jelenése a szorítóban, november 12-én otthonában, Philadelphiában, az év egyik legfölöslegesebb meccsén, a teljesen színvonaltalan Samuel Vargas ellen. Ha a WBC bajnok Garcia nem szenved vereséget (ami az év blamája lenne), akkor márciusban jöhet a címegyesítés a WBA bajnok, Thurmannel.

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr9211842195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása