Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Decemberben tér vissza a legenda gyűlölt fia

2016. október 22. - C2C

A rengeteget kritizált Julio Cesar Chavez Jr. tizenöt hónapnyi kihagyás után léphet ismét ringbe egy nem túl acélos ellenféllel szemben.

cesar-chavez_wbc_1.jpg

Mexikó minden idők legnagyobb ökölvívójának tartott Julio Cesar Chavez fia, Chavez Jr. (49-2-1, 32KO) a sportág talán legtöbbet kritizált szereplője, de gyorsan tegyük hozzá, hogy erre azért adott okot bőven. Kezdve azzal, hogy évekig úgy ült a középsúlyú trónon, hogy kerülte a súlycsoport akkori nagyágyúját Sergio Martinezt, akivel mikor végre összecsapott, tizenegy meneten keresztül csak nyelte Martinez pofonjait. Igaz az utolsó menetben kis-Chavez a sporttörténelem egyik legnagyobb fordítását vihette volna véghez, ugyanis elkapta, és le is ütötte az argentint, akinek viszont sikerült túlélnie a menetet, így simán nyerte a meccset, és Chavez bajnoki övével távozhatott. 

Az igazi lejtmenet innen jött, ugyanis a meccs után Chavez Jr. megbukott marihuánával, aminek köszönhetően komoly pénzbüntetést és eltiltást is kapott. Visszatérése után jött egy vitatható majd egy egyértelmű siker a béka segge alatti színvonalú Bryan Vera ellen, hogy aztán Andrejz Fonfara ismét helyre tegye a mexikóit egy kilencedik menetes TKO-val. Ja, és a dolog szépsége, hogy Martinez ellen még középsúlyban, de Fonfara ellen már félnehézben bokszolt Chavez Jr., mivel a súlya két meccs között rendre úgy megszaladt, hogy azt talán még Naseem Hamed is megirigyelné. Chavez Jr. komolyságát az is bizonyítja, hogy az edzőit is úgy váltogatja mint a tiszta alsót, és Freddie Roach után Joe Goosen és Robert Garcia kezei alatt is dolgozott, de volt olyan is, hogy csak apja és erőnléti edzője készítgette. 

Chavez utoljára tavaly júliusban bokszolt, és győzte le Marcos Reyest egyhangú pontozással, akkor még Robert Garciával a sarkában, de azóta ismét régi trénerével, Freddie Roach-csal készül. Közte lehetett hallani, hogy a WBC nagyközépsúlyú bajnok Badou Jack ellen térne vissza, de végül a sérülésekkel is bajlódó mexikói inkább elengedte az amúgy is elég nagy kihívásnak ígérkező lehetőséget. 

Ha minden jól megy, akkor Chavez decemberben ismét kötelek közé léphet a német Dominic Britsch (32-2-1, 11KO) ellen, akinek harmincöt meccséből még nemigen volt komolyan vehető ellenfele, vagyis ideális választás lehet a visszakapaszkodni készülő mexikóinak. Arról egyelőre nincs hír, hogy milyen súlyban kerül sor a találkozóra, de Britsch eddig nagyközépsúly felett még nem bokszolt, és Chaveznek is célszerűbb lenne minél lejjebb bokszolnia, mivel, amíg középsúlyban még remekül bírta az ütéseket, és mérete miatt ő is sok ellenfelét kiütötte, addig tisztán láthattuk, hogy feljebb ez a hendikepje már nincs meg. Vagyis ha komolyan szeretne visszakerülni a körforgásba, és komoly meccseken, komoly ellenfelekkel bokszolni, akkor a nagyközépsúlyt minimum tartania kéne a legenda fiának. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4011829193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása