Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Decemberben lesz Bernard Hopkins hattyúdala

2016. október 18. - C2C

A legendás karriert maga mögött hagyó "Hóhér" 51 évesen akasztja szögre a kesztyűit, és kiütéssel búcsúzna 24 évvel fiatalabb riválisa ellen.

hopkins-dark-face.jpg

Nincs még egy bokszoló, aki olyan pályát tudhatna magáénak, mint Bernard Hopkins (55-7-2, 32KO). A philadelphiai bunyós tartja a legidősebb világbajnok rekordját, illetve szintén ő a legidősebb, akinek sikerült címeket is egyesítenie. Mindezt úgy, hogy a legendás karrier előtt a börtönt is megjárta, első profi mérkőzését pedig elvesztette. De mindez nem gátolta abban, hogy mára beírja a nevét az ökölvívás legnagyobbjai közé, és garantált helye legyen a Hírességek Csarnokába, melynek a beiktatásához a visszavonulásától számított öt évnek kell eltelnie, ezért Hopkins esetében csak az volt a kérdés, erre hány évesen kerülhet sor. 

A korábban a "Hóhér", az utóbbi időben pedig földöntúli teljesítménye miatt egyszerűen csak "Alien" becenevű bunyós már korábban leszögezte, hogy még egyszer szeretne ringbe lépni, hogy elbúcsúzhasson a sportágtól és a rajongóitól. Az idő pedig most jött, pontosabban december 17-én, ugyanis az említett napon a kaliforniai Inglewood városában található Forumban teszi fel a pontot az i-re a januárban már 52. születésnapját ünneplő Hopkins. 

És nem "Alienként", hanem ismét "Hóhérként" készül a ringbe lépni, vagyis 2004 óta először, újfent kiütéssel szeretné megajándékozni a szurkolókat. Azon az estén, ma már jó barátját és munkatársát, Oscar De La Hoyát állította meg, de azóta nem sikerült idő előtti győzelemmel elhagynia a szorítót. Igaz, Hopkins hiába volt párszor maga is a padlón, kiütni őt sem sikerült soha. Legutóbbi meccsén is leütötték, amikor 2014 novemberében egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Sergey Kovalev ellen, és ezzel együtt világbajnoki címeit is átadta az orosz bokszolónak. 

Hopkins ellenfele a nála 24 évvel fiatalabb Joe Smith Jr. (22-1, 18KO) lesz, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy júniusban már az első menetben kiütötte Andrzej Fonfarát.

Az eddig mindösszesen egyetlen vereséget jegyző Smith decemberben karácsonyi ajándékként vereséggel küldené nyugdíjba a korábbi közép- és félnehézsúlyú világbajnok Hopkinst:

Nagyon izgatott vagyok, hogy az HBO képernyőjén bokszolhatok. Mostanra fizetődött ki a rengeteg elszántság és kemény munka. Arra készülök, hogy nyugdíjba küldjek egy legendát. 

Hopkins viszont nem aggódik a kora miatt, hiszen mindig egészséges életmódot élt, és "Hóhérként" kivégzéssel szeretne távozni a ringből utolsó meccsén:

Az "Alien" már lehet, hogy nyugdíjba ment, de a "Hóhérnak" még van egy feladata, Joe Smith Jr.-nak pedig maradandó élmény lesz, hogy milyen keményen készültem fel az utolsó mérkőzésemre. Sokan a korommal lesznek elfoglalva, és hogy milyen rekordokat döntöttem meg, de én csak egyetlen egy dologra fókuszálok, méghozzá, hogy kiüssem Joe Smith-t. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4111818187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása