Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Kiütötte ellenfelét, majd kiugrott a ringből, hogy kihívja honfitársát a cirkálósúlyú bajnok

2016. október 16. - C2C

Tony Bellew nagyon szeretne összecsapni David Haye-jel, ehhez pedig teljesítette is a kötelező feladatot, és három menet alatt felmosta a padlót aktuális kihívójával.

eolv1l8zdyrfvoch4xmdoxojbzmtt2bj.jpg

Liverpool helyi ökölvívó őse, Tony Bellew (28-2-1, 18KO) nem izzadt meg jobban a kelleténél szombat este hazai pályán, az Echo Arénában rendezett címvédő mérkőzésén. Bellew a WBC cirkálósúlyú bajnoki címét tette kockára a másodvonalas amerikai BJ Flores (32-3-1, 20KO) ellen, aki az előzetes várakozásoknak megfelelően nem tudta komolyabban megnehezíteni a bajnok dolgát, így az angol bunyós mindössze három menet alatt sikeresen megvédte a legutóbbi meccsén megszerzett zöld övet. 

Bellew először a második menetben ütötte le kihívóját, miután Flores egy mélyütést reklamált a mérkőzésvezetőnél, aki viszont másképp látta az esetet és nem ítélt szabálytalanságot, az amerikai viszont a védekezés helyett a panaszkodással volt elfoglalva, amit a bajnok ki is használt. Bellew ezt követően a második felvonásban még kétszer padlóztatta ellenfelét, aki nagy nehezen még túlélte a menetet, de a harmadikban egy balhorogtól már végleg megadta magát, ezzel Bellew kezét emelhették a magasba a helyi szurkolók legnagyobb örömére. 

A mérkőzés után Bellew a ringből is kiugrott, hogy ismét kihívja honfitársát, a korábbi nehézsúlyú bajnokot, David Haye-t, akinek a fizurájával sem elégedett a liverpooli bunyós:

A legutóbbi két ellenfelei maximum szórakozóhelyeken lehetnének kidobók, vagy a szemetest vihetik ki, olyan szinten voltak. Én viszont álomba ringatnám őt a szánalmas hajával együtt.

Természetesen Haye-nek is megvan a véleménye Bellew-ról, és úgy érzi, egy kézzel is megoldaná a cirkálósúlyú bajnokot:

Bellew-nak dinamit van a kesztyűiben, de hogy ez működne ellenem is? Nem gondolnám! Kapott már ő komoly pofonokat, és a védekezése is elég szellős. Ellenem elég lenne csak egy ütés. Én nyolc-kilenc éve vagyok nehézsúlyú. Ha fel szeretne jönni, és adni nekem egy könnyű estét, ám legyen. Valószínűleg egy előkészítő ütésemmel vízszintbe raknám.

Haye december 10-én fog legközelebb bokszolni, ám eddig még nincs meg, hogy ki ellen, ugyanakkor Bellew mellett Shannon Briggs is jó ideje vágyik a skalpjára.

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6811813153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása