Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Fury helyett a másik brit bajnok várhat Klitschkóra?

2016. október 01. - C2C

Eredetileg csak egy formában tartó mérkőzést szeretett volna az ukrán, hogy ne töltse a teljes idei esztendőt a ringen kívül, de könnyen lehet, hogy a kokainnal megbukó Tyson Fury után egy másik veretlen bajnokkal küzdhet meg Klitschko. És nem biztos, hogy ez a könnyebbik verzió. 

klitschko-and-joshua.jpg

A korábban a nehézsúlyú trónon hosszú évekig regnáló Wladimir Klitschko nem akarja az egész 2016-os évet a kispadról végignézni, és egyszer mindenképp ringbe lépne, ha már a WBA/WBO bajnok Tyson Fury másodjára is kihátrált kettejük visszavágójából, mivel legutóbb épp kokainnal akadt fenn a doppingellenőrzéseken. 

Klitschko nyilván számos lehetőség közül válogathatna, amennyiben valóban csak egy szinten tartó mérkőzést szeretne, de ennél egy sokkal komolyabb ajánlat is érkezett az ukrán csapatához. Az IBF bajnok Anthony Joshua ugyanis szívesen megmérkőzne azzal a Klitschkóval, akinek korábban már segítette a felkészülését, vagyis a két bunyós nem teljesen ismeretlen egymás számára. 

Joshuának november 26-ra már ki van kibérelve a Manchester Aréna, vagyis a helyszín ugyanaz, ahol Klitschko október végén eredetileg Furyval visszavágózott volna. A 26 éves és eddig minden profi meccsét kiütéssel abszolváló, 2012-ben Londonban olimpiai aranyérmet szerző Joshua számára más opció is van, hiszen az IBF vonalon kötelező kihívó, Joseph Parker hazai idő szerint szombat délután a harmadik menetben kiütötte Alexander Dimitrenkót, vagyis továbbra is ő van a legmegfelelőbb pozícióban ahhoz, hogy megküzdhessen az IBF piros övéért. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenképp ő lesz Joshua novemberi ellenfele, hiszen Klitschko neve egyértelműen nagyobb vonzerő a nézők számára, viszont Joshua promótere, Eddie Hearn szerint, bár még közel sincs semmi hivatalos, de határozottan tárgyalnak az ukrán csapatával.

Quick update

@eddiehearn által közzétett videó,

Az is kérdés, hogy Klitschko, akinek profi pályafutása alatt még soha nem volt ilyen hosszú inaktivitási időszaka, mennyire áll készen ismét egy sikerre éhes, veretlen bunyós ellen, aki ráadásul igen komolyakat is üt. Rutinban természetesen Klitschko még jóval Joshua felett áll, de a tavalyi Fury elleni vereség után, lehet, hogy túl nagy falat lenne egyből a watfordi bunyós.

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4311754429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása