Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Kokainnal bukott meg Tyson Fury

2016. szeptember 30. - C2C

Úgy néz ki, megvan az oka, hogy miért kellett másodjára is lemondania a Wladimir Klitschko elleni visszavágóját. 

fury.jpg

Pozitív mintát adott kokainra a WBA/WBO nehézsúlyú világbajnoka Tyson Fury. A bit ökölvívó a múlt héten rejtélyesen másodjára is lemondta az október 29-re tervezett visszavágóját az általa tavaly legyőzött Wladimir Klitschko ellen. Fury csapata azóta a 28 éves bunyós egészségügyi állapotával magyarázta a visszalépést, és Fury edző-nagybátyja, Peter Fury azt mondta, hogy Tyson orvosi segítség után fog nézni, hogy újra a megfelelő fizikai állapotba hozza magát. 

A WBO és a WBA szervezet is jelezte Fury felé, hogy ha meg szeretné őrizni világbajnoki címeit, mutasson valami konkrét orvosi papírt, ami igazolja, hogy valóban nem egészséges, és emiatt nem képes ringbe lépni. 

A legújabb fejlemények szerint azonban az elsődleges probléma nem Fury fizikai állapotával van, sokkal inkább fejben vannak gondok, és elképzelhető, hogy egy kicsit túltolta a bajnoki létet. Fury szervezetében egy szeptember 22-én, a VADÁ-nak (Önkéntes Doppingellenes Ügynökség) adott mintájában találtak nyomokat Kolumbia első számú exportcikkére. 

Fury csapatához közel álló források szerint az elmúlt hetekben az Egyesült Királyság Doppingellenes Ügynöksége (UKAD) is többször járt a bajnoknál, hogy teszteljék, de minta helyett Fury mindenkit elküldött a picsába. 

Peter Fury elmondta, hogy az ügyet érintő minden információ bizalmas, ezért nem erősítette meg a hírt, de sok jóra nem lehet számítani, hiszen egy korábbi vád szerint az eredetileg nyárra tervezett Klitschko-visszavágót, azért kellet lemondani, mert Fury egy tavalyi mintájában anabolikus szteroidot találtak, de ezt a vádat végül ejtették, és akkor hivatalosan egy bokasérülés miatt halasztották a meccset. Most viszont az elmúlt hetekben már több helyről is lehetett hallani, hogy Fury nincs a megfelelő állapotban, sőt voltak, akik szerint egyenesen depresszióval küzd, valamint a novemberre tervezett meccset is valahogy az említett mintaadás utáni napokban mondta le.

Vagyis sok jóval nem kecsegtet Tyson Fury helyzete, aki emiatt könnyen elveszítheti világbajnoki címeit, ráadásul még távolabb kerül attól, hogy egyhamar visszatérjen a kötelek közé.  

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr7011755413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.01. 21:01:57

"Úgy néz ki, megvan az oka, hogy miért kellett másodjára is lemondania a Wladimir Klitschko elleni visszavágóját. "

Baszod, az magyarul Vlagyimir Klicsko.

Minek ír az, aki a magyar helyesírás alapjait sem ismeri? Nem latin betűket használó nyelv tulajdonneveit magyarul fonetikusan írjuk.
süti beállítások módosítása