Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Alexander Povetkin is megbukott a doppingteszten! - Csúszik a Deontay Wilder elleni összecsapás

2016. május 16. - C2C

Povetkin azzal a meldoniummal bukott meg, amivel néhány hete a teniszező Maria Sharapova is. Időközben a szintén pozitív mintát adó Lucas Browne-t megfosztották világbajnoki címétől.

alexander-povetkin-352982_62537.jpg

Most szombaton Moszkvában került volna megrendezésre az igencsak komoly összecsapásnak ígérkező Deontay Wilder vs. Alxenader Povetkin WBC világbajnoki címmérkőzés, csakhogy az orosz bunyós szervezetében a tiltólistás meldonium nevű anyag nyomait mutatták ki az ellenőrzések. 

A meldonium idén januártól számít tiltott anyagnak. Tavaly még teljesen legálisan lehetett használni, aminek következtében idén több sportolónak is sikerült megbuknia a doppingteszten. Így járt a többszörös Grand Slam-győztes teniszező Maria Sharapova is és vele együtt még több száz, javarészt orosz sportoló. 

Povetkin áprilisban háromszor is adott mintát és mindhárom eredménye negatív lett, viszont az utolsó negyedik minta már kimutatta a tiltott anyag nyomait, melynek szedését az orosz bokszoló állítása szerint még a tavalyi évben abbahagyta. 

A WBC természetesen vizsgálja az ügyet de jelen állás szerint a gálát törölték, azt pedig még nem tudni, hogy egy későbbi időpontban pótolják e, mindenesetre Wilder menedzsere Jay Deas szerint egy időre elfelejthetjük ezt az összecsapást:

A meccset lefújtuk. Nincs szó halasztásról, hanem törölve lett. Nem pakolgathatjuk az időpontokat, mintha csak egy sérülésről lenne szó. Akkor beszélhetnénk halasztásról. Ez viszont a WBC szabályainak a megszegése, ezért a meccs törölve van és meg kell várnunk, hogy mi lesz a történet vége, ahhoz, hogy utána bármilyen irányba is elindulhassunk. 

Deas azt is elmondta, hogy ha nem sikerül megoldani az ügyet, akkor Wilder vélhetően szeptember tájékán léphet legközelebb ringbe. És ha már Wilder, akkor természetesen a WBC veretlen bajnoka is kommentálta a történteket:

Ha félnek tőlem kár volt az időt vesztegetniük és megmondhatták volna előbb is. Ez egy veszélyes sport és normális, ha be vagy szarva tőlem. Elvégre én vagyok a bajnok!

deontay-wilder-media-workout-01122015-7719.jpg

Közben az is hivatalossá vált, hogy a WBA megfosztotta világbajnoki címétől az ausztrál Lucas Browne-t. Browne márciusban Ruslan Chagaev legyőzésével lett hazája első nehézsúlyú világbajnoka, de regnálása nem tartott sokáig, mivel Browne a meccs után fennakadt az ellenőrzéseken és hiába ment át a hazugságvizsgálón, a 'B' mintája is pozitív eredményt mutatott, melynek értelmében a WBA öve visszakerült Chagaev derekára. Browne-t a szervezet ezenfelül hat hónapra eltiltotta a bunyótól. 

8mar_lucasbrowne_800x600.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr408722152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása