Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Canelo legyőzte Cottot

A mexikói ezzel a győzelemmel a WBC középsúlyú világbajnoka lett

2015. november 22. - C2C

Nem okozott csalódást a helyi idő szerint szombat este Las Vegasban a Mandalay Bay-ben rendezett Miguel Cotto vs Saul "Canelo" Alvarez összecsapás. A mérkőzés tétje a WBC középsúlyú öve volt, igaz csak Alvarez számára

A mérkőzés jó tempóban indult és a rajongók nagyon színvonalas küzdelmet láthattak. Mindketten nagyon odafigyeltek a védekezésre, míg Cotto remek lábmunkájával próbálta nehezíteni az eléggé statikus mexikóit. A meccs első fele kimondottan szoros és nehezen pontozható volt, lehetett adni ide is oda is. Aztán a meccs második felére kezdett kijönni a méretbeli különbség. Alvarez ütései még a meccs hajrájába is hangsúlyosak voltak, míg a fáradó Cotto már csak tolta az ütéseket. Alvarez ringsúlyáról nincsenek még hivatalos információk, viszont egyes külföldi oldalak szerint akár 180 font is lehetett. Ez óriási különbség volt és Cotto hiába készült fel rendesen és bokszolt nagyon jól egyszerűen nem tudott kárt tenni a fiatal mexikóiban, aki testen-fejen egyre többször találta el tisztán Cottot a hajrában. 

Végül a szurkolók elégedettek lehettek, hiszen egy nagyon sportszerű és színvonalas mérkőzést láthattak, ahol végül elmaradt a padlózás és a pontozóbírók kezében volt a döntés. Ők talán a kelleténél egy kicsivel nagyobb különbséget láttak és végül 119-109, 118-110 és 117-111 arányban hozták ki Alvarezt, aki ezzel a győzelemmel nagyváltósúly után középsúlyban is világbajnoki címet szerzett. 

Cotto bár szép teljesítményt nyújtott, a legalább egy számmal nagyobb és tíz évvel fiatalabb Canelo átgyalogolt minden ütésén és keményen támadott vissza. Cotto karrierje innentől kérdéses. 35 éves. Garantált a Hírességek Csarnoka tagság. Csak ezért a meccsért kapott fix 15 millió dollárt (Canelo 5 milliót), szóval nincs rászorulva a bunyóra és nyugodtan vissza is vonulhat. Nemrég azt mondta maximum egy év van még benne. Jól bokszolt ma szóval belefér még egy-két meccs, de ha szögre akasztja a kesztyűt, az is teljesen érthető döntés.

Canelo viszont a jövő. Fiatal, erős és tehetséges. Bár valószínűleg nem fogja megtartani a zöld övet, arra hivatkozva, hogy nem középsúlyú bunyós, pedig a meccsen a vak is láthatta, hogy Canelo simán egy középsúlyú bunyós. A WBC kötelező kihívója Golovkin, így minden adott lehetne egy Canelo-Golovkin gigameccshez, ám erre azért nem sok esélyt látni.

Canelo a meccs után egyébként úgy nyilatkozott, hogy jövőre májusban és szeptemberben szeretne bokszolni, vagyis azokon a mexikói ünnepnapokon, melyeken eddig Floyd Mayweather bokszolt. 

A gála többi mérkőzésén Francisco Vargas kilencedik menetes KO-val győzte le Takashi Miurát és ezzel szerezte meg a WBC nagypehelysúlyú címét, míg a kubai klasszis Guillermo Rigondeaux egy halálosan unalmas tíz menetes meccsen győzte le Drian Franciscot.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr148099844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása