Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Golovkin két menet alatt elpusztította veretlen kihívóját

2016. április 24. - C2C

A kazah KO-király tovább menetel és zsinórban huszonkettedik kiütéses győzelmét aratta.

hi-res-d2c928970dac952e5a1415bd56259df5_crop_north.jpg

A kaliforniai Inglewood városában lépett ringbe a félelmetes ütőerejű kazah Gennady Golovkin (35-0, 32KO), hogy megvédje középsúlyú koronáit. Ellenfele az IBF kötelező kihívója, a mérkőzésre veretlenül érkező amerikai Dominic Wade (18-1, 12KO) volt. A találkozó nem hozott komolyabb meglepetéseket és GGG már az első menetben leütötte riválisát egy kemény jobbossal. Golovkin nem érezte úgy, hogy sokáig kellene tartania az estének ezért aztán a második felvonásban még kétszer padlóztatta Wade-et, akit harmadjára ki is számolt a vezetőbíró. 

Golovkin ezzel a győzelemmel már harmincöt mérkőzésen veretlen, legutóbbi huszonkét meccsét kiütéssel abszolválta, vagyis okkal kerüli őt a súlycsoport többi bajnoka. Az egyik leggyakoribb kifogás, hogy Golovkin még nem elég nagy név Amerikában, azt azonban érdemes megjegyezni, hogy fél éve New Yorkban ütötte ki David Lemieux-t, most pedig az ország túlsó végén Kaliforniában győzött és mindkét helyszínen az ő nevét skandálta a közönség, vagyis már komoly sztárnak számít a kazah a tengerentúlon is. 

Wade a meccs után elismerően nyilatkozott Golovkinról és elmondta, hogy az ütőereje nem legenda és valóban minden egyes találattal képes rombolni. A kazah, viszont tovább üldözi egy igazán nagy meccs lehetőségét és immáron sokadjára is kihívta a WBC középsúlyú bajnokát Saul Alvarezt, aki két hét múlva Amir Khan ellen készül megvédeni a címét.

45. mérkőzésén is őrzi veretlenségét a nicaraguai klasszis Roman 'Chocolatito' Gonzalez, aki a Golovkin vs. Wade gála programjában kapott lehetőséget és nagyon simán, egyhangú pontozással (119-109, 119-109, 120-108) legyőzte McWilliams Arroyót.  

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr208658994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása