Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Cirkuszba illő mérkőzésen győzött Roy Jones Jr.

2016. március 21. - C2C

A korábbi vitathatatlan klasszis nem hajlandó visszavonulni, a profik mezőnyében már nincs keresnivalója, ezért inkább "vérdíjat" tűzött ki a saját fejére, majd két menetben lerendezte amatőr kihívóját. 

1026081485.jpg

Jones (62-9-(45KO)) a UR Fight PPV gála főmérkőzéseként lépett szorítóba Phoenixben egy olyan ellenféllel szemben, akinek nulla ökölvívó múltja van. Az 1500 jelentkező közül kiválasztott, váltósúlyban az MMA-ban vitézkedő 33 éves Vyron Phillips lett végül a szerencsés, aki megküzdhetett az egyre mélyebbre csúszó, a közelmúltban orosz állampolgárságot is megkapó legendával. Amennyiben Phillips kiütöte volna Jones-t, kerek 100 ezer dollárral lett volna gazdagabb. De csak lett volna. Mert bár a hivatásos bunyósok között Jones-nak már a világon nincs keresnivalója, cirkuszi látványosságnak még elmegy és van benne annyi, hogy lerendezzen egy lelkes amatőrt. 

A 47 éves Jones már az első menet végén megcsípte riválisát, a másodikban pedig ki is ütötte a közönség által kiválasztott bunyóst, ezzel sikerült szépítenie a hosszú évek munkájával fokozatosan lerombolt renoméján. Vagy nem. Mert Jones-nak, amikor utoljára élesben volt jelenése a ringben tavaly decemberben, Moszkvában Enzo Maccarinelli ellen, akkor a negyedik menetben lett merevre ütve, de ő közölte, hogy még nem okvetlen akar visszavonulni. Nos ezek szerint Jones az önbizalmát ilyen szedett-vedett, nyolcmeccses (Phillips MMA-s rekordja 5-3), bunyósok ellen igyekszik visszaszerezni. 

Szomorú nézni, hogy Jones idáig jutott, hiszen minden idők egyik legnagyszerűbb ökölvívójáról beszélünk, aki nem tudta - és még most se tudja -, hogy mikor jön el az idő, amikor szögre kell akasztani a kesztyűt és bár azt, amit a múltban elért senki nem veheti el tőle, azért Jones az utóbbi években mindent megtesz, hogy ez mégis sikerüljön. 

Ráadásul Jones továbbra is elég ködösen fogalmaz a jövőjét illetően:

Még semmi sem biztos. Lehet, hogy szögre akasztom a kesztyűket. Meglátjuk, hogyan érzem magam. Ennek a rajongós cuccnak nincs igazán hatása a karrieremre, továbbra is fogok edzősködni és meglátom, hogyan tovább. A Maccarinelli meccs előtt sem voltak konkrét terveim. Megnézzük mi lesz, hogyan érzem magam. Mindig figyelek a testemre. Ez a meccs nincs hatással a lehetőségeimre, vagy a karrieremre. 

 Nem kellene már erőltetni ezt a bohóckodás. Méltatlan az ökölvívás egyik legnagyobb alakjához!

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr218509166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása