Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Még marja a múlt, pedig újra trónközelben a félelmetes erejű orosz

2017. november 17. - C2C

Sergey Kovalev még mindig azt sorolja, hogy mennyire ellene volt az egész univerzum az Andre Ward elleni elvesztett meccseken, de közben a visszatérésére készül, ahol rögtön újra világbajnok lehet.

8741375_web1_box-ward_061517_rb_014.jpg

Borzasztó nehéz a végtelenségig objektíven megítélni Sergey Kovalev helyzetét. A tavalyi év végén ugye kikapott Andre Ward-tól egy rendkívül megosztó mérkőzésen, egyhangú pontozással. A nemzetközi sajtóban és az internetes fórumokon egyaránt kitört a harmadik világháború, ahol mindenki próbálta a maga véleményét magyarázni. Hogy kinek volt igaza, az mindegy, mert nyáron jött a visszavágó, ahol tiszta vizet lehetett önteni a pohárba. Na, erre kaptunk egy még vitathatóbb meccset, vagyis a szimpatizánsok folytathatták egymás torkának online átvágását.

Ward végül technikai KO-val állította meg Kovalevet a visszavágón, de maga a leállítás pillanata is megkérdőjelezhető volt, illetve becsúsztak olyan ütések az amerikaitól, amit sokan mélynek láttak, sokan pedig pont határesetnek. Egy dolog biztos: azon a meccsen Kovalev bőven csalódást keltő bunyóval állt elő, a leütés pillanatában vitathatatlanul meg volt fogva, és az egész meccsen nem tudott kiemelkedően Ward fölé kerülni.

De ez már annyira mindegy, mint halottnak a csók. Ward azóta bejelentette a visszavonulását, Kovalev pedig elkezdte magyarázni a bizonyítványt. Igaz, kicsit esetlenül. Az orosz először rákente az egészet az edzőjére, John David Jacksonra, mire a tréner elmondta, hogy Kovalev saját magát verte meg a Ward elleni visszavágón, meg túledzett is volt, de közben nem tudott rendesen koncentrálni, stb.

Kovalev azóta elköszönt Jacksontól és új edzővel készül, de most azért elmondta, hogy korábbi trénere semmit nem tett hozzá a felkészülésekhez, nem dolgozott ki értékelhető stratégiát, és amúgy is egy szar ember. Az orosz továbbment és elővette a visszavágót dirigáló, Tony Weeks mérkőzésvezetőt is, akit már a meccs után is szidott, most pedig azzal folytatta, hogy Weeks konkrétan Ward csapatának a tagja.

És akkor mindezek mellett Kovalev azt is mondta, hogy amúgy ő tehet a vereségről, mert nem volt rendben fejben a felkészülés alatt, külső tényezők befolyásolták már a Ward előtti Isaac Chilemba elleni meccse óta, és emiatt nem sikerült azt a formát hozni, amit mindenki várt tőle. Nekem amúgy semmi bajom az orosszal, de ezt a kifogást, hogy egyszer az egész világ ellene volt, egyszer meg ja, amúgy „én sem voltam ott fejben” egy alsó tagozatos osztályfőnök is körberöhögi.

Lényeg a lényeg Kovalev a jövőhétvégén újra bizonyíthat. Új edzővel, maga mögött hagyva a Ward elleni egész históriát. Ellenfele az ukrán, Vyacheslav Shabranskyy lesz, aki abszolút korrekt renoméval rendelkezik, fasza ütőerővel és mindössze egyetlen vereséggel, Sullivan Barrera ellen.

Vagyis Kovalev nem kapott a visszatérésére egy huszadik senkit, ami mindenképp jó hír. A találkozó a New York-i Madison Square Gardenben lesz, és terítékre kerül a WBO félnehézúsúlyú világbajnoki címe, amely Ward visszavonulásával lett betöltetlen.

Jövőhéten tehát számot kapunk arról, hogy Kovalev maga mögött tudja-e hagyni a múltat és képes-e visszatérni a félnehézsúly vérkeringésébe, ahol a friss világbajnok, Artur Beterbiev ellen és Adonis Stevenson ellen is szívesen megnézné őt a nagyérdemű. Sőt, Badou Jack is ott kopogtat egy jól pezsgő meccs ajtaján, de ahhoz, hogy ezek az összecsapások relevánsak legyenek, Kovalevnek először le kell zárnia a múltat (még akkor is, ha ez borzasztó nehéz), és teljes erővel a jövőre koncentrálni. Ennek első állomásaként ismét annak a kegyetlen csonttörőnek kell lennie, amit megszokhattunk tőle. És ha sikerül a sok felhalmozott csalódottságát motivációvá gyúrnia, és Kovalev tényleg éhezik a visszatérésre, akkor nem lennék a jövő héten Vyacheslav Shabranskyy helyében.

 (Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr7213289483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása